Ítéletidő jön: széllel, hóval, brutál lehűléssel robban be a tél

24.hu   
  Megosztom
Ítéletidő jön: széllel, hóval, brutál lehűléssel robban be a tél

Október utolsó teljes hete két kézzel szórta a melegrekordokat, még felsorolásukhoz is egy listát kellene ide írni. A definíció szerint is nyári napokat éltünk, a jövő héten viszont berobban a késő ősz - mondta Molnár László meteorológus a 24.hu-nak.

Ahogyan a meteorológus fogalmazott: "a száraz, meleg, augusztust idéző időjárás a jövő héten egy-két nap alatt hideg, szeles, esős és havas november közepére vált." Az elmúlt héten, illetve a következő napokban is erős déli áramlás befolyásolja Magyarország időjárását, ami átlagosan 8-10 fokkal magasabb hőmérsékletet eredményezett, mint amilyen ilyenkor szokott lenni. Ennek következtében melegrekordok dőltek meg, sőt még mindig benne van a pakliban, hogy a következő napokban is rekordközeli időjárás lesz.

A megszokottnál jó 14 fokkal volt melegebb, ez okozta a számos melegrekordot

közölte a meteorológus, aki hozzátette: hétfőn várható az "átállás", majd kedden már drasztikusan lecsökken a hőmérséklet. A jövő hét második felében még a legmelegebb órákban sem lesz 5-10 Celsius foknál több, ami az évszakhoz képest 3-5 fokkal hidegebb lesz.

Nem csak a hideg tör be, hanem csapadék is érkezik, ennek a mennyisége és az eloszlása még kérdéses. Az északkeleti és délnyugati területeken várható a legnagyobb valószínűséggel csapadék, hajnalban és éjszakánként pedig fagyra kell számítani. A meteorológus szerint

Hózápor azonban nem csak a magasan fekvő helyeket érheti el, hanem síkvidéken is előfordulhat. Itt van tehát a küszöbön az igazi ősz: a következő két hétben hideg, csapadékos időjárásra lehet számítani.

Fotó: MTI/Komka Péter

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

havazás

csapadék

hidegfront

ősz

lehűlés

szél

csapadék

eső