Ítéletidő jön: széllel, hóval, brutál lehűléssel robban be a tél

24.hu   
  Megosztom
Ítéletidő jön: széllel, hóval, brutál lehűléssel robban be a tél

Október utolsó teljes hete két kézzel szórta a melegrekordokat, még felsorolásukhoz is egy listát kellene ide írni. A definíció szerint is nyári napokat éltünk, a jövő héten viszont berobban a késő ősz - mondta Molnár László meteorológus a 24.hu-nak.

Ahogyan a meteorológus fogalmazott: "a száraz, meleg, augusztust idéző időjárás a jövő héten egy-két nap alatt hideg, szeles, esős és havas november közepére vált." Az elmúlt héten, illetve a következő napokban is erős déli áramlás befolyásolja Magyarország időjárását, ami átlagosan 8-10 fokkal magasabb hőmérsékletet eredményezett, mint amilyen ilyenkor szokott lenni. Ennek következtében melegrekordok dőltek meg, sőt még mindig benne van a pakliban, hogy a következő napokban is rekordközeli időjárás lesz.

A megszokottnál jó 14 fokkal volt melegebb, ez okozta a számos melegrekordot

közölte a meteorológus, aki hozzátette: hétfőn várható az "átállás", majd kedden már drasztikusan lecsökken a hőmérséklet. A jövő hét második felében még a legmelegebb órákban sem lesz 5-10 Celsius foknál több, ami az évszakhoz képest 3-5 fokkal hidegebb lesz.

Nem csak a hideg tör be, hanem csapadék is érkezik, ennek a mennyisége és az eloszlása még kérdéses. Az északkeleti és délnyugati területeken várható a legnagyobb valószínűséggel csapadék, hajnalban és éjszakánként pedig fagyra kell számítani. A meteorológus szerint

Hózápor azonban nem csak a magasan fekvő helyeket érheti el, hanem síkvidéken is előfordulhat. Itt van tehát a küszöbön az igazi ősz: a következő két hétben hideg, csapadékos időjárásra lehet számítani.

Fotó: MTI/Komka Péter

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

havazás

csapadék

hidegfront

ősz

lehűlés

szél

csapadék

eső