Elérhető az influenza elleni oltás: ezeken a településeken már kérhető

HelloVidék   
  Megosztom
Elérhető az influenza elleni oltás: ezeken a településeken már kérhető

A legtöbb háziorvosnál már kérhető az influenza elleni ingyenes védőoltás – a vakcinák október végén érkeztek meg a Baranya megyébe. Bár a járvány megjelenésétől egyelőre nem kell tartani, az oltást célszertű mostanában beadatni a fertőzés elleni hatékony védekezés érdekében - írja a bama.hu.

Ugyan még nem kell tartani az influenzajárvány megjelenésétől, de már érdemes kérni a védőoltást, amellyel hatékonyan védekezhetünk az akár súlyos, kórházi ellátást igénylő szövődményekkel járó fertőzés ellen

– hívja fel a figyelmet a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Ahogy a portál írja, az idei évben is térítésmentesen biztosítja a vakcinát a kormány

  • a 60 éven felülieknek,
  • bizonyos krónikus betegségben szenvedőknek,
  • a várandósoknak,
  • az egészségügyi és szociális intézményekben ápolt személyeknek,
  • de azoknak is, akik munkájuk révén az említett veszélyeztetett csoportokkal kerülnek kapcsolatba.

Ahogy a számok mutatják, a legtöbb rendelőben már most kérhető az oltás:

50 ezer oltóanyag már október végén megérkezett a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz, ami a három éven felüliek védelméhez szükséges. Kiemelték, hogy a háziorvosok folyamatosan vehetik át a betegeik számára szükséges mennyiséget.

Az eddigi adatok szerint a mohácsi járásban például már szinte az összes oltóanyagot átvették a kormányhivatal népegészségügyi munkatársaitól, de a komlói járásban működő praxisok kilencven százalékában is elérhető már a védőoltás.

A háziorvosok közel 80 százaléka vitte el az ingyenes vakcinát Pécsett, de a siklósi és szigetvári népegészségügyi osztályon még csak 70 százalékuk járt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

influenza

influenza elleni védőoltás

influenza szezon

védőoltás

oltás

vakcina

baranya megye