Elérhető az influenza elleni oltás: ezeken a településeken már kérhető

HelloVidék   
  Megosztom
Elérhető az influenza elleni oltás: ezeken a településeken már kérhető

A legtöbb háziorvosnál már kérhető az influenza elleni ingyenes védőoltás – a vakcinák október végén érkeztek meg a Baranya megyébe. Bár a járvány megjelenésétől egyelőre nem kell tartani, az oltást célszertű mostanában beadatni a fertőzés elleni hatékony védekezés érdekében - írja a bama.hu.

Ugyan még nem kell tartani az influenzajárvány megjelenésétől, de már érdemes kérni a védőoltást, amellyel hatékonyan védekezhetünk az akár súlyos, kórházi ellátást igénylő szövődményekkel járó fertőzés ellen

– hívja fel a figyelmet a Baranya Megyei Kormányhivatal.

Ahogy a portál írja, az idei évben is térítésmentesen biztosítja a vakcinát a kormány

  • a 60 éven felülieknek,
  • bizonyos krónikus betegségben szenvedőknek,
  • a várandósoknak,
  • az egészségügyi és szociális intézményekben ápolt személyeknek,
  • de azoknak is, akik munkájuk révén az említett veszélyeztetett csoportokkal kerülnek kapcsolatba.

Ahogy a számok mutatják, a legtöbb rendelőben már most kérhető az oltás:

50 ezer oltóanyag már október végén megérkezett a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz, ami a három éven felüliek védelméhez szükséges. Kiemelték, hogy a háziorvosok folyamatosan vehetik át a betegeik számára szükséges mennyiséget.

Az eddigi adatok szerint a mohácsi járásban például már szinte az összes oltóanyagot átvették a kormányhivatal népegészségügyi munkatársaitól, de a komlói járásban működő praxisok kilencven százalékában is elérhető már a védőoltás.

A háziorvosok közel 80 százaléka vitte el az ingyenes vakcinát Pécsett, de a siklósi és szigetvári népegészségügyi osztályon még csak 70 százalékuk járt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

influenza

influenza elleni védőoltás

influenza szezon

védőoltás

oltás

vakcina

baranya megye