Átadták: új kutatólaboratórium jött létre az Országos Onkológiai Intézetben

MTI   
  Megosztom
Átadták: új kutatólaboratórium jött létre az Országos Onkológiai Intézetben

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, az intézmény volt főigazgatója nagy jelentőségűnek nevezte a laboratórium létrehozását, amelyben a svéd Karolinska Intézet kutatója dolgozik majd magyar kollégáival.

A miniszter emlékeztetett, hogy az elmúlt években az OOI Közép-Kelet-Európa egyik vezető intézetévé nőtte ki magát, és 2006 óta a legmagasabban akkreditált rákközpontként tartják nyilván.

Ezt a besorolását az intézet meg is tudta tartani, azóta is folyamatosan magas színvonalú a klinikai és a kutatási tevékenység

- emelte ki Kásler Miklós, hozzátéve: ez a munka teremtette meg annak lehetőségét, hogy létrejöhetett a Közép-Kelet-európai Onkológiai Akadémia.

Ahhoz, hogy ezt a pozíciót meg lehessen tartani, folyamatosan bővíteni kell az intézet kutatási területét. A Karolinska Intézettel közös laboratórium elindítása mintaértékű a kutatásban és az innovációban

- fogalmazott.

Az intézetben nagy hagyományuk van a klinikai kutatásoknak, amelyek nemzetközi szinten is elismertek. Az alap- és klinikai kutatások mellett egyre inkább a transzlációs kutatások irányába tolódik a hangsúly. Ezek azok a kutatások amelyek eredményeit azonnal a betegek gyógyítására lehet használni

- tette hozzá Nagy Péter, az OOI tudományos igazgatója.

A tudományos igazgató szerint mérföldkő, hogy Elias Arnér világhírű svéd professzor az onkológiai intézetben folytat majd kutatásokat. A Karolinska Intézet biokémiai és orvosi fizikai tanszéke vezetőjének kutatásai a szelén tartalmú fehérjék daganatos megbetegedésekben játszott szerepére fókuszál.

Elias Arnér a sajtótájékoztatón örömét fejezte ki, hogy Budapesten is dolgozhat, és reméli, hogy ez a közös munka erősíti az együttműködést a daganatos megbetegedések gyógyítására irányuló kutatásokban, hiszen a infrastrukturális háttér rendelkezésre áll.

A sajtótájékoztatón végén Polgár Csaba, az OOI főigazgatója és Elias Arnér aláírta az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

országos onkológiai intézet

kutatólaboratórium

laboratórium