Nem is gondolnád, mit csinál a legtöbb magyar karácsonykor

HelloVidék   
  Megosztom
Nem is gondolnád, mit csinál a legtöbb magyar karácsonykor

A legtöbb családnak kialakult hagyományai vannak az ünnepi időszakhoz fűződően. Talán nem is gondolnánk, hogy vannak olyanok, akik egészen máshogy töltik a karácsonyt. A KSH ünnephez fűződő statisztikája betekintést nyújt a karácsonyi készülődés kulisszái mögé a magyar háztartások szokásait vizsgálva.

Sütemény készítés, karácsonyfa díszítés, ünnepi vacsora, ajándékok: a legtöbb embernek ezek, amik eszébe jutnak a karácsony szó hallatán. Rengeteg családnak van, az átlagtól eltérő saját hagyománya, de alapvetően az az általános tézis, hogy fát mindenki állít, ajándékok mindig vannak és a többség halat és valamilyen különleges ízesítésű bejglit is fogyaszt az ünnepi vacsorán.

A KSH összegyűjtötte a magyar háztartások költségvetési és életkörülményhez kapcsolódó adatait vizsgálva a leggyakoribb szokásokat. Az infografikákon láthatjuk: hányan állítanak fát, melyik megyében költenek legtöbbet az ajándékokra és azt is, hogy mennyien fogyasztunk bejglit karácsonykor.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

karácsony

bejgli

karácsonyfa

ünnep

statisztika

ajándék