Küzdelmes mentés Szegeden: újraélesztették, majd emelőkosárral hozták le a kilencedikről

HelloVidék   
  Megosztom
Küzdelmes mentés Szegeden: újraélesztették, majd emelőkosárral hozták le a kilencedikről

Az Országos Mentőszolgálat osztotta meg közösségi oldalán az első újévi szegedi életmentés történetét. A hosszú percekig tartó feszített újraélesztés után az 50 év körüli férfi állapota továbbra is kritikus volt, és mivel a lépcsőházban mozgatva állapota tovább romolhatott volna, a katasztrófavédelem segítségét kérték.

3068 esetet láttak el a mentők szilveszterkor, ebből 908-at a fővárosban. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is

Közlekedési balesetek, tűzesetek, verekedések és belgyógyászati rosszullétek mellett több mint 200 embert kellett túlzott alkoholfogyasztás miatt kórházba vinni, mintegy 10 százalékuk kiskorú volt. Pirotechnikai eszköztől származó sérüléshez országszerte 14 esetben riasztották a mentőket, jellemzően kéz- és arcsérülések miatt, számolt be az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Az év első napján a szegedi mentők sikeres újraélesztéssel indítottak, az esetet szintén közösségi oldalukon osztották meg. Eszméletlen beteghez kérték a segítségüket Szeged belvárosába, a bejelentés közben azonban a beteg légzése leállt, ezért a mentésirányító azonnal telefonon vezényelte az újraélesztést. Perceken belül helyszínre érkezett a mentőorvosi kocsi és a mentőkocsi, ezek után emelt szinten folytatódott a küzdelem. A hosszú percekig tartó feszített munka végül eredményre vezetett, az 50 év körüli férfit sikerült újraéleszteni. Mivel az állapota továbbra is kritikus volt, a lépcsőházban mozgatva állapota tovább romolhatott volna, így a katasztrófavédelem segítségét kérték.

- írják.

Képeket is megosztottak a mentésről:

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat Facebook

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mentők

országos mentőszolgálat

szilveszter

újév