Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

Számos településen továbbra is rossz a levegő minősége, amely kellemetlen légúti tüneteket okozhat az erre érzékenyebb lakosságcsoportnál - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Továbbra is számos településen rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ Facebook-oldalán közölt információi alapján.

A fűtési időszakban az országban bárhol kialakulhat időszakosan a kedvezőtlen levegőminőség, leggyakrabban a csapadékmentes, szélcsendes napokon. A legjelentősebb légszennyezők elsősorban a helytelen lakossági tüzelés, valamint egyéb égési folyamatok során keletkező kisméterű aeroszol részecskék.

A központ tájékoztatása szerint hét településen kifogásolt a levegőminőség: Hernádszurdok, Kazincbarcika, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szentgotthárd és Várpalota.

A rossz levegőminőség esetén légúti tünetek jelentkezhetnek például köhögés, nehézlégzés, légúti irritáció, amely jellemzően az erre érzékeny lakosságcsoportot érinti.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

levegő

levegőminőség

levegőszennyezés

egészség