Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

Számos településen továbbra is rossz a levegő minősége, amely kellemetlen légúti tüneteket okozhat az erre érzékenyebb lakosságcsoportnál - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Továbbra is számos településen rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ Facebook-oldalán közölt információi alapján.

A fűtési időszakban az országban bárhol kialakulhat időszakosan a kedvezőtlen levegőminőség, leggyakrabban a csapadékmentes, szélcsendes napokon. A legjelentősebb légszennyezők elsősorban a helytelen lakossági tüzelés, valamint egyéb égési folyamatok során keletkező kisméterű aeroszol részecskék.

A központ tájékoztatása szerint hét településen kifogásolt a levegőminőség: Hernádszurdok, Kazincbarcika, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szentgotthárd és Várpalota.

A rossz levegőminőség esetén légúti tünetek jelentkezhetnek például köhögés, nehézlégzés, légúti irritáció, amely jellemzően az erre érzékeny lakosságcsoportot érinti.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

levegő

levegőminőség

levegőszennyezés

egészség