Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

Számos településen továbbra is rossz a levegő minősége, amely kellemetlen légúti tüneteket okozhat az erre érzékenyebb lakosságcsoportnál - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Továbbra is számos településen rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ Facebook-oldalán közölt információi alapján.

A fűtési időszakban az országban bárhol kialakulhat időszakosan a kedvezőtlen levegőminőség, leggyakrabban a csapadékmentes, szélcsendes napokon. A legjelentősebb légszennyezők elsősorban a helytelen lakossági tüzelés, valamint egyéb égési folyamatok során keletkező kisméterű aeroszol részecskék.

A központ tájékoztatása szerint hét településen kifogásolt a levegőminőség: Hernádszurdok, Kazincbarcika, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szentgotthárd és Várpalota.

A rossz levegőminőség esetén légúti tünetek jelentkezhetnek például köhögés, nehézlégzés, légúti irritáció, amely jellemzően az erre érzékeny lakosságcsoportot érinti.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

levegő

levegőminőség

levegőszennyezés

egészség