Türelemre int az infektológus: a vakcinával még nem lesz vége a járványnak

24.hu   
  Megosztom
Türelemre int az infektológus: a vakcinával még nem lesz vége a járványnak

Több országban is gőzerővel dolgoznak a koronavírus-vakcinán, már tíz olyan készítmény is van, amit embereken tesztelnek. Az első forgalomba kerülő szer az AstraZeneca és a Oxford Egyetem közösen fejlesztett készítménye lehet, amiből év végig állítólag 400 millió vakcina érkezhet Európa országaiba - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, Szlávik János infektológus az ATV Start műsorában fejtette ki véleményét a hírrel kapcsolatban. A szakember kiemelte, hogy

nem biztos, hogy ez a készítmény lesz a nyerő, de valószínűleg ez jut először abba a stádiumba, hogy több ezer emberen ki lehet majd próbálni.

A főorvosa felhívta a figyelmet arra is, hogy sokan nem beszélnek arról, hogy ez az oltóanyag nem feltétlenül a fertőzést fogja megakadályozni, hanem az influenzaoltásokhoz hasonlóan inkább a betegség súlyosságát és a halálesetek számát csökkentheti majd. A vírus azonban könnyen lehet, hogy továbbra is velünk marad majd.

Senki ne gondolja azt, hogy lesz egy olyan oltóanyagunk, ami száz százalékban meg fogja akadályozni a járvány terjedését. Ez nagyon fontos, mert így bizonyos intézkedéseket továbbra is fenn kell majd tartanunk ahhoz, hogy a járvány ne tudjon tovább terjedni

- emelte ki Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

infektológus

szlávik jános

járvány

koronavírus

koronavírus-járvány

vakcina