Türelemre int az infektológus: a vakcinával még nem lesz vége a járványnak

24.hu   
  Megosztom
Türelemre int az infektológus: a vakcinával még nem lesz vége a járványnak

Több országban is gőzerővel dolgoznak a koronavírus-vakcinán, már tíz olyan készítmény is van, amit embereken tesztelnek. Az első forgalomba kerülő szer az AstraZeneca és a Oxford Egyetem közösen fejlesztett készítménye lehet, amiből év végig állítólag 400 millió vakcina érkezhet Európa országaiba - írja a 24.hu.

Ahogy a portál írja, Szlávik János infektológus az ATV Start műsorában fejtette ki véleményét a hírrel kapcsolatban. A szakember kiemelte, hogy

nem biztos, hogy ez a készítmény lesz a nyerő, de valószínűleg ez jut először abba a stádiumba, hogy több ezer emberen ki lehet majd próbálni.

A főorvosa felhívta a figyelmet arra is, hogy sokan nem beszélnek arról, hogy ez az oltóanyag nem feltétlenül a fertőzést fogja megakadályozni, hanem az influenzaoltásokhoz hasonlóan inkább a betegség súlyosságát és a halálesetek számát csökkentheti majd. A vírus azonban könnyen lehet, hogy továbbra is velünk marad majd.

Senki ne gondolja azt, hogy lesz egy olyan oltóanyagunk, ami száz százalékban meg fogja akadályozni a járvány terjedését. Ez nagyon fontos, mert így bizonyos intézkedéseket továbbra is fenn kell majd tartanunk ahhoz, hogy a járvány ne tudjon tovább terjedni

- emelte ki Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

infektológus

szlávik jános

járvány

koronavírus

koronavírus-járvány

vakcina