Koronavírus: vidéken is mindenütt jelen van már a brit mutáns

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: vidéken is mindenütt jelen van már a brit mutáns

322 esetet regisztráltak már Magyarországon a brit mutációt - közölte Müller Cecília. Őket nagyon gyorsan el kell különíteni, hiszen 70 százalékkal magasabb a fertőzés átadásának esélye.

A M1 Híradójának nyilatkozott Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki elmondta: fontos, hogy az új megbetegedésekkel kapcsolatban minél gyorsabban intézkedjenek, hiszen a szakemberek szerint az új vírusvariánsok megjelenése az egészségügyi intézményekre is nagyobb terhet róhat.

Nagyon sok variáns van már, azonban járványügyi szempontból néhányat tartunk számon. Mindenhol jelen van már a brit mutáns, hazánkban is már 322 esetet detektáltunk. Őket nagyon gyorsan el kell különítenünk, hiszen tudjuk jól, hogy az új koronavírushoz képest a megbetegítő képessége tehát, hogy egy beteg hány másik személynek tudja átadni a fertőződést, 70 százalékkal magasabb

– fogalmazott.

A mai járványadatok

Vasárnapra 2912 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 403 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 47 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 299 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 306 621 fő, az aktív fertőzöttek száma 82 103 fő. 4233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 366-an vannak lélegeztetőgépen - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

covid-19

müller cecília

brit mutáció