Egyre többen szedik a favipiravirt: már elérhető a gyógyszertárakban

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre többen szedik a favipiravirt: már elérhető a gyógyszertárakban

A favipiravir tablettát a múlt hét elején kezdték szállítani a gyógyszertárakba - írta meg a vaol.hu.

Március elején kaptuk a hírt, hogy a járvány kedvezőtlen alakulása miatt az enyhe tünetekkel rendelkező koronavírus-­fertőzött járóbete­gek kezelésére a favipiravir hatóanyagú gyógyszert tervezik alkalmazni. A patikák a termékhiányt megelőzendő maximum tíz dobozt tarthatnak raktáron, ha éppen nincs készleten, egy napon belül be tudják szerezni. A gyógyszert a beteg háziorvosa vagy az ambuláns Covid-orvos jogosult felírni

- mondta Dr. Németh Ákos, a gyógyszerészkamara Vas megyei elnöke.

Ahogy a portál írja Dr. Binó Györgyné, a Rókus gyógyszertár vezetője a lapnak elmondta, először csak tíz dobozt kaptak, majd később további húszat sikerült beszerezniük. A Covid19 kezelésére szolgáló szert ingyen kapják és ingyen is adják tovább, és azt csak gyógyszerész adhatja ki, asszisztens nem. A felhőbe felírt szert a beteg tajszámának megadásával egy családtagnak vagy megbízottnak ajánlatos átvennie, a fertőző beteg nem keresheti fel a gyógyszertárat.

A gyógyszer kiváltásakor a beteg, illetve megbízottja kap egy tájékoztatót és egy nyilatkozatot, amelyet aláírva vissza kell juttatni a háziorvoshoz. Ezen a nyomtatványon a beteg nyilatkozik, hogy tájékoztatták a terápia körülményeiről, kockázatairól, esetleges mellékhatásairól. Férfiaknak és nőknek is vállalniuk kell, hogy a terhesség lehetőségét a gyógyszer szedése alatt és utána hét napig elkerülik

- írta meg a lap.

Mit gondolnak a vas megyei háziorvosok? A cikk itt folytatásából kiderül, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

favipiravir

favipiravir tabletta

patika

gyógyszertár

háziorvos