Fekete csütörtök: meghaladta a 200-at a napi halálos áldozatok száma

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Fekete csütörtök: meghaladta a 200-at a napi halálos áldozatok száma

Soha nem volt ilyen magas a járványhoz kapcsolódó napi halálozási szám Magyarországon, de soha ennyi beteg sem volt még a magyar kórházakban. A tájékoztatás még megemlíti, hogy a veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorba.

6502 új igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak az elmúlt 24 órában, elhunyt 207 fő, melynél eddig még nem volt magasabb a járványhoz kapcsolódó napi halálozási szám Magyarországon – derült ki a koronavirus.gov.hu csütörtöki összefoglalójából.

Azt írják, március 18-ra 17 628 főre emelkedett az elhunytak száma. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 360 895 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 160 557 főre emelkedett. 10 386 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1170-en vannak lélegeztetőgépen.

A tájékoztatás megemlíti, hogy a veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorba. A következő napokra ehhez a háziorvosoknak átlagosan 10 fő oltására elég AstraZeneca vakcina jut, további 44 fő idős embert tudnak kórházi oltópontra szervezni, ahol Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak. Szerdán kormányülés volt, melynek fejleményeiről a csütörtök délelőtti Kormányinfón számolnak be.

Térképen a friss megyei adatok:

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

járvány elleni védekezés

covid-19