Nem semmi fogás lehet: háromezer különleges horgászcsemege került a Rábába

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi fogás lehet: háromezer különleges horgászcsemege került a Rábába

Különleges jövevényt, úgynevezett menyhalat telepítettek a Rábába. A hűvösebb vizeket kedvelő halat nagyra értékelik a horgászok, ráadásul az íze is kitűnő.

A Rába Vas megyei szakaszán – Ikervártól Csákánydoroszlóig – több helyszínen telepítettek menyhalat a közelmúltban, így a mintegy háromezer előnevelt uszonyos révén a folyóban meglévő állomány várhatóan gyarapodni fog a jövőben - írja a Vaol.hu.

A menyhal a hazai halfaunánk egyik értékes, különös faja. Családjának, az elsősorban tengerekben élő tőkehalféléknek egyetlen hazai képviselője. Kedveli a hűvösebb vizeket, a mélyebb szakaszokon is megtalálható.

Tavakból ritkábban kerül elő. Húsa kitűnő, szálkátlan, a mája pedig nagy és ízre hasonlít a libamájéhoz. A menyhal aktív a leghidegebb időkben is, ezt az is mutatja, hogy télen, a leghosszabb éjszakák idején, 2–5 Celsius-fokos vízhőmérsékleten szaporodik.

- jegyzik meg.

A menyhal a kövek között vagy a part üregeiben bújik meg, és akár a 40-50 cm-es nagyságot is eléri. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége arra kéri a horgászokat, hogy vigyázzanak a Rába új lakóira.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

haltelepítés

horgászat

rába