Nem semmi fogás lehet: háromezer különleges horgászcsemege került a Rábába

HelloVidék   
  Megosztom
Nem semmi fogás lehet: háromezer különleges horgászcsemege került a Rábába

Különleges jövevényt, úgynevezett menyhalat telepítettek a Rábába. A hűvösebb vizeket kedvelő halat nagyra értékelik a horgászok, ráadásul az íze is kitűnő.

A Rába Vas megyei szakaszán – Ikervártól Csákánydoroszlóig – több helyszínen telepítettek menyhalat a közelmúltban, így a mintegy háromezer előnevelt uszonyos révén a folyóban meglévő állomány várhatóan gyarapodni fog a jövőben - írja a Vaol.hu.

A menyhal a hazai halfaunánk egyik értékes, különös faja. Családjának, az elsősorban tengerekben élő tőkehalféléknek egyetlen hazai képviselője. Kedveli a hűvösebb vizeket, a mélyebb szakaszokon is megtalálható.

Tavakból ritkábban kerül elő. Húsa kitűnő, szálkátlan, a mája pedig nagy és ízre hasonlít a libamájéhoz. A menyhal aktív a leghidegebb időkben is, ezt az is mutatja, hogy télen, a leghosszabb éjszakák idején, 2–5 Celsius-fokos vízhőmérsékleten szaporodik.

- jegyzik meg.

A menyhal a kövek között vagy a part üregeiben bújik meg, és akár a 40-50 cm-es nagyságot is eléri. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége arra kéri a horgászokat, hogy vigyázzanak a Rába új lakóira.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

haltelepítés

horgászat

rába