Óriásharcsával buktak le a zugpecások: éttermeknek kínálták a gigafogást

MTI   
  Megosztom
Óriásharcsával buktak le a zugpecások: éttermeknek kínálták a gigafogást

Vádemelést javasoltak a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei a nyomozás lezártával két tiszaburai orvhalásszal szemben, aki idén januárban a tilalom ellenére kifogott egy nagyméretű szürkeharcsát a folyóból és eladásra kínálta egy halétteremnek - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a két férfi Kiskörénél, a Tisza folyó 392-es folyamkilométerénél 2021. január 23-án egy 56,5 kilogrammos, 212 centiméteres szürkeharcsát fogott ki. A kifogott halat telefonon eladásra kínálták egy halétteremnek, azonban a rendőrök a vendéglőnél tetten érték a feltételezett elkövetőket és előállítottak őket. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A szürkeharcsa 2020. december 1. és 2021. február 28. között fogási tilalom alá eső halfaj. A hal eltulajdonításával a terheltek 139 ezer 857 forint kárt okoztak egy sporthorgász kht.-nek - tudatta a rendőrség.

A szürkeharcsán található sérülések tiltott gereblyézésből származnak – fotó: police.hu
A szürkeharcsán található sérülések tiltott gereblyézésből származnak – fotó: police.hu

A nyomozás során az igazságügyi halászati szakértő megállapította, hogy a kifogott - hozzávetőlegesen 60 éves - szürkeharcsán található sérülések úgynevezett gereblyéző horgászati módhoz készített eszköztől származtak, ami tiltott halfogási eszköznek és eljárásnak minősül. Ezért a gyanúsítottaknak nemcsak lopás, hanem orvhalászat miatt is felelniük kell - közölték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

orvhalászat

tisza