Szörnyű tragédiát okozott a felelőtlenség: mentőmellény nélkül siklott be a Balatonba

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédiát okozott a felelőtlenség: mentőmellény nélkül siklott be a Balatonba

Sokkoló szonáros felvételt osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. A fiatal külföldi férfi pár napra érkezett a Balaton déli partjára, itt bérelt egy SUP deszkát a strandon. Mint később kiderült, vélhetően nem tudott jól úszni, helyismerete se volt, de nem vett fel mentőmellényt.

Sokkoló szonáros felvételt osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. A fiatal külföldi férfi pár napra érkezett a Balaton déli partjára, itt bérelt egy SUP deszkát a strandon. Mint később kiderült, vélhetően nem tudott jól úszni, helyismerete se volt, de nem vett fel mentőmellényt, mondta a Telexnek a vízimentő.

A közelben strandolók csak annyit láttak, hogy előbb hason fekve hajtotta magát a SUP-on, aztán egyszer csak eltűnt a deszkáról a mélyebb vízben. Már nem tudták megmenteni a vízimentők, csak a holttestet találták meg a Balaton mélyén vasárnap.

Elkerülhető lett volna a tragédia, ha felveszi a mentőmellényt

– hangsúlyozta Bagyó, és nem ez az első ilyen haláleset.

Pár hete a Balaton egy másik részénél kajakozott be egy férfi mentőmellény nélkül az esti órákban. Felborult a kajakja, és nem tudott kiúszni, neki is csak a holttestét találták meg a vízimentők.

Bagyó szerint muszáj megérteni, hogy a mentőmellényt azok is felveszik, akik egyébként magabiztosan tudnak úszni, például a vízimentők, profi vitorlázók se szállnak anélkül vízre. A vízimentő arról beszélt a Telexnek, hogy szerinte ugyanolyan szemléletformáló kampányra lenne szükség, mint ahogy az autókban is kötelező biztonsági övet használni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

szonár

vízimentő

vízimentők magyarországi szakszolgálata

bagyó sándor

holttest