Szörnyű tragédiát okozott a felelőtlenség: mentőmellény nélkül siklott be a Balatonba

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédiát okozott a felelőtlenség: mentőmellény nélkül siklott be a Balatonba

Sokkoló szonáros felvételt osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. A fiatal külföldi férfi pár napra érkezett a Balaton déli partjára, itt bérelt egy SUP deszkát a strandon. Mint később kiderült, vélhetően nem tudott jól úszni, helyismerete se volt, de nem vett fel mentőmellényt.

Sokkoló szonáros felvételt osztott meg egy vízbe fulladt emberről Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke. A fiatal külföldi férfi pár napra érkezett a Balaton déli partjára, itt bérelt egy SUP deszkát a strandon. Mint később kiderült, vélhetően nem tudott jól úszni, helyismerete se volt, de nem vett fel mentőmellényt, mondta a Telexnek a vízimentő.

A közelben strandolók csak annyit láttak, hogy előbb hason fekve hajtotta magát a SUP-on, aztán egyszer csak eltűnt a deszkáról a mélyebb vízben. Már nem tudták megmenteni a vízimentők, csak a holttestet találták meg a Balaton mélyén vasárnap.

Elkerülhető lett volna a tragédia, ha felveszi a mentőmellényt

– hangsúlyozta Bagyó, és nem ez az első ilyen haláleset.

Pár hete a Balaton egy másik részénél kajakozott be egy férfi mentőmellény nélkül az esti órákban. Felborult a kajakja, és nem tudott kiúszni, neki is csak a holttestét találták meg a vízimentők.

Bagyó szerint muszáj megérteni, hogy a mentőmellényt azok is felveszik, akik egyébként magabiztosan tudnak úszni, például a vízimentők, profi vitorlázók se szállnak anélkül vízre. A vízimentő arról beszélt a Telexnek, hogy szerinte ugyanolyan szemléletformáló kampányra lenne szükség, mint ahogy az autókban is kötelező biztonsági övet használni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

szonár

vízimentő

vízimentők magyarországi szakszolgálata

bagyó sándor

holttest