Hihetetlen brutalitás: a nyílt utcán támadtak és vertek meg két férfit Pécsett

Index   
  Megosztom
Hihetetlen brutalitás: a nyílt utcán támadtak és vertek meg két férfit Pécsett

Megvertek két meleg férfit vasárnap reggel Pécs belvárosában a nyílt utcán. A két orvost vélhetően szexuális irányultsága miatt érte támadás, az incidenst még vizsgálja a rendőrség. Félő, hogy az új törvény miatt több melegellenes támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, nyilatkozta Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa.

Egy szóváltás nyomán vasárnap reggel két fiatal férfi megtámadott és megvert két másikat Pécs belvárosában. Többször megütötték és megrúgták őket, az egyik sértettet olyan mértékben bántalmazták, hogy elájult – nyilatkozott az RTL Klub Híradójának Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az RTL Klub információi szerint a két férfi orvosként dolgozik, és mindketten a saját nemükhöz vonzódnak, írja az Index.

A sajtóreferens azt nyilatkozta a Híradónak, hogy a sértettek szexuális beállítottsága nem közérdekű adat, de kollégái minden körülményt vizsgálnak. Néhány órával korábban pedig elkapták azt az apát és fiát, akik még múlt szerdán a budapesti Franciaország–Portugália Eb-meccsen köptek le és ütöttek meg két egyetemista nőt, vélhetően azért, mert szivárvány volt festve az arcukra. A két férfit garázdasággal gyanúsítják.

Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa az RTL Klubnak elmondta, félő, hogy az új törvény miatt több melegellenes támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, ami megjelenik a társadalomban.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvos

melegtámadás

pécs

szivárvány

rtl híradó

index

eb-meccs

homofóbia