Hihetetlen brutalitás: a nyílt utcán támadtak és vertek meg két férfit Pécsett

Index   
  Megosztom
Hihetetlen brutalitás: a nyílt utcán támadtak és vertek meg két férfit Pécsett

Megvertek két meleg férfit vasárnap reggel Pécs belvárosában a nyílt utcán. A két orvost vélhetően szexuális irányultsága miatt érte támadás, az incidenst még vizsgálja a rendőrség. Félő, hogy az új törvény miatt több melegellenes támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, nyilatkozta Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa.

Egy szóváltás nyomán vasárnap reggel két fiatal férfi megtámadott és megvert két másikat Pécs belvárosában. Többször megütötték és megrúgták őket, az egyik sértettet olyan mértékben bántalmazták, hogy elájult – nyilatkozott az RTL Klub Híradójának Szántó Valentin, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az RTL Klub információi szerint a két férfi orvosként dolgozik, és mindketten a saját nemükhöz vonzódnak, írja az Index.

A sajtóreferens azt nyilatkozta a Híradónak, hogy a sértettek szexuális beállítottsága nem közérdekű adat, de kollégái minden körülményt vizsgálnak. Néhány órával korábban pedig elkapták azt az apát és fiát, akik még múlt szerdán a budapesti Franciaország–Portugália Eb-meccsen köptek le és ütöttek meg két egyetemista nőt, vélhetően azért, mert szivárvány volt festve az arcukra. A két férfit garázdasággal gyanúsítják.

Dudits Luca, a Háttér Társaság kommunikációs munkatársa az RTL Klubnak elmondta, félő, hogy az új törvény miatt több melegellenes támadás lesz, ugyanis a törvénymódosítást megbélyegzőnek tartja, illetve szerinte normalizálja a homofóbiát és transzfóbiát, ami megjelenik a társadalomban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orvos

melegtámadás

pécs

szivárvány

rtl híradó

index

eb-meccs

homofóbia