Azta, ekkora harcsaóriást még nem láttunk: fotón mutatjuk Csaba kapitális fogását

HelloVidék   
  Megosztom
Azta, ekkora harcsaóriást még nem láttunk: fotón mutatjuk Csaba kapitális fogását

Az egész ott kezdődött, hogy elpusztult kagylótetemekre lettek figyelmesek a Tisza-tónál. Aggodalomra azonban semmi ok nem volt, sőt még a harcsázók örülhetnek is a jelenségnek. Oláh Csaba pedig egy gyönyörű, 41 kg-os harcsa-fogással lett gazdagabb!

Elpusztult kagylótetemekre lettek figyelmesek a szakemberek a Tisza-tónál. Aggodalomra azonban semmi ok, sőt még a harcsázók örülhetnek is a jelenségnek - írta a Pecaverzum.

Az elpusztult egyedek mindegyike az inváziós amuri kagyló (Sinanodonta woodiana) teteme. Ez a faj a ‘60-as, ‘70-es években került be az országba a kelet felől érkező halszállítmányokkal, és hazánkban inváziós fajjá lépett elő. Ma már szinte az összes hazai vízben megtalálható

– írta a lapnak társaság.

A nyári kagylópusztulásnak a harcsahorgászok örülhetnek igazán, hiszen kiváló csali a bajszosok számára – állapítják meg a közleményben.

Nem is kellett sokat várni, július 15-én aztán a váris kagyló hozta meg a sikert Oláh Csabának, aki 41 kilós harcsát fogott. Íme, a kapitális fogás:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

kapitális fogás

harcsa