Azta, ekkora harcsaóriást még nem láttunk: fotón mutatjuk Csaba kapitális fogását

HelloVidék   
  Megosztom
Azta, ekkora harcsaóriást még nem láttunk: fotón mutatjuk Csaba kapitális fogását

Az egész ott kezdődött, hogy elpusztult kagylótetemekre lettek figyelmesek a Tisza-tónál. Aggodalomra azonban semmi ok nem volt, sőt még a harcsázók örülhetnek is a jelenségnek. Oláh Csaba pedig egy gyönyörű, 41 kg-os harcsa-fogással lett gazdagabb!

Elpusztult kagylótetemekre lettek figyelmesek a szakemberek a Tisza-tónál. Aggodalomra azonban semmi ok, sőt még a harcsázók örülhetnek is a jelenségnek - írta a Pecaverzum.

Az elpusztult egyedek mindegyike az inváziós amuri kagyló (Sinanodonta woodiana) teteme. Ez a faj a ‘60-as, ‘70-es években került be az országba a kelet felől érkező halszállítmányokkal, és hazánkban inváziós fajjá lépett elő. Ma már szinte az összes hazai vízben megtalálható

– írta a lapnak társaság.

A nyári kagylópusztulásnak a harcsahorgászok örülhetnek igazán, hiszen kiváló csali a bajszosok számára – állapítják meg a közleményben.

Nem is kellett sokat várni, július 15-én aztán a váris kagyló hozta meg a sikert Oláh Csabának, aki 41 kilós harcsát fogott. Íme, a kapitális fogás:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

kapitális fogás

harcsa