Kiakadtak a balatoni nyaralók a reggeli harangszóra, betiltották: most más zavarja őket

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a balatoni nyaralók a reggeli harangszóra, betiltották: most más zavarja őket

Petíciót írtak a polgármesternek a Balatonberényben nyaraló turisták, hogy szüntessék be a kora reggeli harangozást, mert nem tudnak tőle pihenni. A helyiek viszont megdöbbentek ezen kérésen. De itt nem ér véget a történet....

A templomi harang Balatonberényben eddig minden reggel öt órakor jelezte a helyieknek, hogy ideje felkelni. Azonban sok nyaraló ezen felháborodott, hiszen pihenni jöttek, és nem a harangozást hallgatni. Ez áll a petíciójukban is, amit a polgármesternek adtak át. Ebben azt kérték, hogy a hajnali hangzavart haladéktalanul szüntessék be.

Az ATV Híradó riportja szerint a helyiek megdöbbentek a kérésen:

Mérges voltam megmondom őszintén, faluhelyen ez egy ősi tradíció, a reggel ötös harangszót áttették hatra ez már furcsa volt az embereknek, de hogy a reggeli 6 os harangszót is megszüntetik egy-két ember kénye-kedve szerint, ezt döbbenetesnek tartom. Ilyen alapon este 8 kor meg délben se harangozzanak.

– mondta el a véleményét Kiss Ferenc.

A falu vezetésének és az egyháznak végül sikerült megegyeznie hogy reggelenként nem harangoznak. A polgármester azt gondolta, akkor most már minden rendben lesz, de ekkor jött az újabb kérés a hivatalba:

Most is van egy olyan ügy, ami a kakaskukorékolással kapcsolatban van, de nem tudjuk megtiltani azt, hogy a kakasok kukorékoljanak

– hangsúlyozta Horváth László polgármester.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

nyaralás

nyaralók

vízpart

harangozás

kakaskukorékolás

csendháborítás