Cukiság született a vidéki állatkertben: csupán néhány centis, de színpompás!

HelloVidék   
  Megosztom
Cukiság született a vidéki állatkertben: csupán néhány centis, de színpompás!

Még csak néhány éve érkezett, de már rendszeresen szaporodik a Debreceni Állatkert madagaszkári nappaligekkó-párja, akiknek legifjabb utódja épp a mai napon kelt ki 66 nappal a tojásrakást követően.

A csupán néhány centiméteres, de szüleinél nem kevésbé színpompás kis gekkó egyelőre a debreceni Pálmaház kulisszái mögött nevelkedik, de a jelek szerint kiváló egészségnek örvend, és a fajra jellemző módon igen fürge.

Az Észak-Madagaszkár erdőségeiben őshonos madagaszkári nappali gekkó (Phelsuma grandis) 30 cm-es testhosszával a legnagyobb nappaligekkó-faj. Mint neve is mutatja, főleg nap közben aktív; vegyes étrendjét rovarok és más gerinctelenek, illetve nektárok és gyümölcsök teszik ki. Mivel Madagaszkár szigete erőteljesen érintett a természeti erőforrások túlzott mértékű felhasználásában, a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján. Impozáns külseje miatt igen kedvelt terráriumi faj, a hazai állatkertek körében azonban igazi ritkaságnak számít, mivel csak nálunk és Győrben található meg.

Többi lakónkhoz hasonlóan madagaszkári nappali gekkóink is várják az önzetlen nevelőszülők jelentkezését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gekko

debreceni állatkert