Medveveszély Nógrádban: sokkolta a gyanútlan biciklizőt a látvány

HelloVidék   
  Megosztom
Medveveszély Nógrádban: sokkolta a gyanútlan biciklizőt a látvány

Medvebocsot észleltek hétfőn kora este Cserháthalápon, a Mohora felé eső faluvégen. Több fórumon felhívták a helybéliek figyelmét a medveveszélyre, kérve a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Az elmúlt időszakban folyamatosan észleltek már medvéket Nógrád megyében. Erdőkövesd határában a Sütő-völgyben medve lábnyomaira bukkantak május végén, aztán Nógrád megyei víztározónál horgászok láttak medvét, és Diósjenőn is nyomokra bukkantak. Előtte pedig egy anyamedvét és bocsát vélték látni Alsópetény határában, a Prónay-kilátó környékén.

Hétfőn kora este Cserháthalápon, a Mohora felé eső faluvégen láttak egy kószáló medvebocsot. A különös találkozásról azonnal Facebook-poszt született:

Nool.hu információi szerint Szandaváraljáról Balassagyarmatra tekerő kerékpáros figyelt fel az állatra. Először azt gondolta, egy nagytestű kutya, közelebb érve vaddisznót sejtett, de elhaladva mellette egyértelműen azonosította a bocsot, amely vélhetően elcsatangolhatott az anyjától. A kerékpáros gyorsabb tempóra váltott, de felnőtt medvét nem látott.

Több fórumon felhívták a helybéliek figyelmét a medveveszélyre, kérve a lakosságot, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, a háziállataikat lehetőleg elzárva tartsák, és ha esetleg találkoznak a ragadozó emlőssel, keltsenek minél nagyobb zajt, távol tartva ezzel maguktól a vadat. Természetesen a legrövidebb időn belül az illetékes jegyző a környékbeli vadásztársaságokat is értesíti, hiszen javában zajlik a vadászidény.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

nógrád

nógrád megye

vadászati idény