Hihetetlen látvány: ilyen az, amikor 15 ezer daru éjszakázik egyszerre a Hortobágyon

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen látvány: ilyen az, amikor 15 ezer daru éjszakázik egyszerre a Hortobágyon

Az ősz legvonzóbb természeti eseménye a daruvonulás. A madarak jelenleg is nagy csapatokban érkeznek a Hortobágyra, amely az egyik legjelentősebb pihenőhelyük Európában.

Az északi költőterületek időjárásának hidegebbre fordulásával ilyenkor ősszel nemcsak a gólyák, hanem a darvak is útnak indulnak. A madarak jelenleg is nagy csapatokban érkeznek a Hortobágyra, amely az egyik legjelentősebb pihenőhelyük Európában. A Hortobágyi Nemzeti Park felvétele azon az éjszakán készült, amikor közel 15 ezer daru éjszakázott nemzeti parkban.

A több ezres darucsapatok naponta ismétlődő, alkonyathoz és pirkadathoz kötődő mozgásának, a daruhúzásnak a megtekintésére a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szeptember végétől október végéig hétvégéken és az őszi szünetben hétköznap is túrákat szervez. Erről itt tájékozódhatsz!

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

daru

hortobágyi nemzeti park

madárvonulás