Óriási robbanás a vidéki erőműben: súlyos sérültjei vannak a tragédiának

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási robbanás a vidéki erőműben: súlyos sérültjei vannak a tragédiának

Robbanás történt a kiskörei vízerőműben hétfő délután fél 3 körül. Az eddigi hírek szerint legalább 8 sérültje van a detonációnak. Az RTL Klub úgy tudja, hogy az egyik súlyos sérült a létesítmény vezetője, őt mélyaltatásban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Robbanás történt a Kiskörei Vízerőműben hétfő délután fél 3 körül – írta a Heol. A portál friss információi szerint a mentők végül összesen nyolc sérültet láttak el. Közülük négyen súlyos, négyen könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvéd Kórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérültek közül valamennyit az egri Markhot Ferenc Kórházban látják el – közölték.

Annyi azonban biztos, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz hétfőn 14 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbanás történt az erőműben. A helyszínre ezt követően a tiszanánai és az abádszalóki önkormányzati, valamint a tiszafüredi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak, továbbá a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő még azt is közölte, hogy négy sérültet az erőmű alagsorából hoztak fel a tűzoltók. A szakember a hvg.hu kérdésére elmondta azt is, a robbanás során nem keletkezett tűz.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte:

üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát.

Az MTI megkereste a Debreceni Egyetem klinikai központját és a Honvédkórházat is, de egyelőre nem kapott tájékoztatást az oda vitt sérültek állapotáról.

Címlapkép : MTI Fotó/ Czeglédi Zsolt

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

katasztrófa

robbanás