Óriási robbanás a vidéki erőműben: súlyos sérültjei vannak a tragédiának

HelloVidék   
  Megosztom
Óriási robbanás a vidéki erőműben: súlyos sérültjei vannak a tragédiának

Robbanás történt a kiskörei vízerőműben hétfő délután fél 3 körül. Az eddigi hírek szerint legalább 8 sérültje van a detonációnak. Az RTL Klub úgy tudja, hogy az egyik súlyos sérült a létesítmény vezetője, őt mélyaltatásban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

Robbanás történt a Kiskörei Vízerőműben hétfő délután fél 3 körül – írta a Heol. A portál friss információi szerint a mentők végül összesen nyolc sérültet láttak el. Közülük négyen súlyos, négyen könnyebb égési sérüléseket szenvedtek. A súlyosabb sérültek közül egy embert a Honvéd Kórházba, kettőt Debrecenbe, egyet pedig Miskolcra szállítottak. A könnyű sérültek közül valamennyit az egri Markhot Ferenc Kórházban látják el – közölték.

Annyi azonban biztos, hogy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz hétfőn 14 óra 37 perckor érkezett a bejelentés, hogy robbanás történt az erőműben. A helyszínre ezt követően a tiszanánai és az abádszalóki önkormányzati, valamint a tiszafüredi és a hevesi hivatásos tűzoltók vonultak, továbbá a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Nagy Csaba, megyei katasztrófavédelmi sajtószóvivő még azt is közölte, hogy négy sérültet az erőmű alagsorából hoztak fel a tűzoltók. A szakember a hvg.hu kérdésére elmondta azt is, a robbanás során nem keletkezett tűz.

Győrfi Pál az MTI-nek elmondta: a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte:

üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát.

Az MTI megkereste a Debreceni Egyetem klinikai központját és a Honvédkórházat is, de egyelőre nem kapott tájékoztatást az oda vitt sérültek állapotáról.

Címlapkép : MTI Fotó/ Czeglédi Zsolt

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tragédia

katasztrófa

robbanás