Sikeresen zárult egy nemzetközi LEADER projekt a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület szervezésében (x)

MTI   
  Megosztom
Sikeresen zárult egy nemzetközi LEADER projekt a Mecsek-Völgység-Hegyhát Egyesület szervezésében (x)

A LEADER Helyi Akciócsoportok Együttműködési Tevékenységeinek Előkészítése és Megvalósítása című, VP6-19.3.1-17 kódszámú projekt keretein belül 13.021.041 Ft támogatásban részesültek a térség hagyományőrzői.

A pályázat keretében – többek között – hangszerek beszerzésére került sor: egy B-tuba a Máza Községi Bányász Fúvószenekarért Alapítvány számára, egy tenorkürt és egy F-tuba a Szászvári Fúvószenekari Egyesület részére, egy pianino Mágocs Város Önkormányzata részére és Timpani üstdobok Sásd Város Önkormányzata számára. A hangszerek elengedhetetlenek a színvonalas helyi-térségi fellépésekhez, viszont a saját erőből történő beszerzés többnyire mesze meghaladja zenekaraink anyagi lehetőségeit.

A projekt keretében népviselet, cipők, csizmák és egyéb kiegészítők beszerzésére is sor került. Ezeket 3 település néptáncosai között osztottuk szét. A Magyaregregyi Hagyományőrző Egyesület, a Hosszúhetényi Hagyományőrző Egyesület és a Szászvári Ifjúsági Egyesület tagjait tudtuk támogatni a fellépéseik elengedhetetlen kellékeivel. Szászváron ez nagy segítséget jelentett a fiatal- és gyermek táncosok részére, mellyel örömet okoztunk sok fiatal kis tehetség számára.
A projekt fontos részét képezte az erdélyi Sóvidék-Hegyalja LEADER Egyesület meglátogatása azokkal a szereplőkkel, akik Magyarországon a térségünk turisztikai kínálatát színesítik. Erre a tanulmányútra augusztus utolsó hétvégéjén került sor, melynek keretén belül nem csupán sok élménnyel és jó gyakorlattal gazdagodtak a résztvevők, de az emberi kapcsolatok is szorosabbá válhattak székelyföldi barátainkkal. A jövőt illetően bizakodunk a turizmus fellendülésében, a kapcsolatok erősödésében, hagyományaink, közös értékeink ápolásában a fiatal generációk aktív részvétele mellett.
Reméljük, hogy minél több rendezvényen találkozhatunk a tehetséges táncosainkkal és zenészeinkkel.
Mi – a lehetőségeinkhez képest – továbbra is támogatjuk őket!

(x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

pályázat

hagyományőrzés