Ezek a legfrissebb adatok: 20 beteg halt meg, újabb 1183 magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

MTI   
  Megosztom
Ezek a legfrissebb adatok: 20 beteg halt meg, újabb 1183 magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

Húsz beteg meghalt és újabb 1183 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte hétvégi összesítőjében a koronavirus.gov.hu hétfőn, kiemelve: eddig 5 879 178 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 630 587-en a második, 714 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták:

  • 821 261-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma.
  • Az elhunytak száma 30 171-re, a gyógyultaké 783 167-re emelkedett.
  • Az aktív fertőzöttek száma 7923.
  • Kórházban 478 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 71-en vannak lélegeztetőgépen.
  • Hatósági házi karanténban 4125-en vannak, a mintavételek száma 6 893 915.

A kormányzati oldalon kiemelték, az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat mielőbb.

Hangsúlyozták, hogy a beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már meg is kapta azt, aki még nem, továbbra is regisztrálhat a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu oldalon.

Az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni. Így tehát az is könnyen be tudja pótolni a második oltását, akinek már korábban meg kellett volna kapnia azt, de elmulasztotta. Az időpontfoglaló nekik ugyanazt a vakcinát ajánlja fel, amellyel az első oltás is történt.

Az Országgyűlés várhatóan hétfőn fogadhatja el a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról szóló javaslatot. Erre azért van szükség, mert a járvány továbbra is jelen van, a delta vírusmutáns Magyarországon is terjed, a sikeres védekezésért a gyors cselekvőképességet továbbra is fenn kell tartani

- hangsúlyozták.

Azt írták, a kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. A kormány alkotmányos védelmet kíván adni a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsonyabb adóknak és a nyugdíjaknak. Mindemellett a kormány már döntött a hitelmoratórium meghosszabbításáról, valamint a családi adóvisszatérítés részleteiről.

A gyermekes szülők adóvisszatérítését mindkét dolgozó szülő megkapja februárban és a vállalkozók is jogosultak lesznek rá, az intézkedés 1,9 millió szülőnek mintegy 600 milliárd forintos támogatást jelent

- fejtették ki, hozzátéve, mindez annak az eredménye, hogy Magyarország az egyik leggyorsabb gazdasági újraindítást érte el az EU-ban.

Az oldal térképe szerint

  • eddig Budapesten (148 058) és Pest megyében (114 133) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet.
  • Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (47 493),
  • Győr-Moson-Sopron (45 014)
  • és Hajdú-Bihar megye (43 142).
  • A fertőzésben legkevésbé érintett megye továbbra is Tolna, 17 916 fertőzöttel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni oltás

fertőzés

oltottság