Csúcsra pörgött a foglalkoztatás: rég nem dolgozott ennyi magyar itthon

MTI   
  Megosztom
Csúcsra pörgött a foglalkoztatás: rég nem dolgozott ennyi magyar itthon

2021 augusztusában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 678 ezer fő volt. A 2021. június–augusztusi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 659 ezer főt tett ki, ami 40 ezer fővel több, mint az előző év azonos időszakában. A hazai elsődleges munkaerőpiacon nőtt, a külföldön dolgozók körében csökkent a foglalkoztatottság.

2021 júniusa és augusztusa között az egy évvel korábbihoz képest a foglalkoztatottak létszáma 40 ezer fővel több, 4 millió 659 ezer fő volt. Míg a hazai elsődleges munkaerőpiacon dolgozók száma 57 ezer fővel nőtt, addig a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjaié 17 ezerrel csökkent - áll a KSH friss beszámolójában.

A férfiak esetében a foglalkoztatottak létszáma lényegében nem változott, 2 millió 424 ezer fő volt, a foglalkoztatási rátájuk 1,0 százalékponttal, 78,3 százalékra nőtt.

A fiatal (15–24 éves) korcsoportban a foglalkoztatottak száma 273 ezer fő volt, foglalkoztatási rátájuk 0,7 százalékponttal, 27,8 százalékra csökkent. Az ún. legjobb munkavállalási korú (25–54 éves) népesség körében a foglalkoztatási ráta 1,1 százalékponttal, 87,3 százalékra, míg az idősebb (55–64 éves) korosztályban 3,7 százalékponttal, 63,8 százalékra emelkedett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

munkanélküliek

ksh

foglalkoztatottság