Giga-bűnszervezetet kapcsoltak le Szigetváron: 22 ember ellen emeltek eddig vádat

MTI   
  Megosztom
Giga-bűnszervezetet kapcsoltak le Szigetváron: 22 ember ellen emeltek eddig vádat

Huszonkét ember ellen emeltek vádat Szigetváron, mert internetes megrendelésekre mintegy 20 ezer csomag új pszichoaktív anyagot adtak postára, amellyel csaknem 350 millió forintos bevételre tettek szert 2018 és 2020 között.

A Baranya Megyei Főügyészség MTI-hez eljutott keddi közleményben azt írta, hogy a Szigetvári Járási Ügyészség - egyebek mellett - bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat a banda tagjai ellen.

Közölték: a vádlottak 2018-ban egy új pszichoaktív anyagok internetes kereskedelmével foglalkozó bűnszervezetet hoztak létre, amelyet 2020 nyaráig, elfogásukig működtettek. A kábítószert a bűnszervezet vezetője nagy tételben - kriptovalutával fizetve - rendelte külföldi internetes oldalakról, társai a megszerzett drogot budapesti bérelt lakásokban porciózták, majd a csomagokat országszerte különböző postákon feladva juttatták el a fogyasztókhoz.

A bűnszervezet az Amerikai Egyesült Államokban működő gazdasági társaságok szerverein keresztül üzemeltetett internetes oldalakon - legalább hét különböző címen - kínálta a drogot a fogyasztóknak. A banda vezetői kezelték az internetes oldalakra beérkező megrendeléseket, irányították a csomagfeladók napi tevékenységét, és szükség szerint előre elkészítették a szükséges feladóvevényeket.

A közleményben megjegyezték: a pénz strómanok bankszámláira érkezett, akiket a bűnszervezet tagjai hajtottak fel és bírtak rá a számlanyitásra, illetve a bankkártyájuk átadására.

A nyomozóhatóság mintegy 75 millió forint értékben foglalt le a bűnszervezet tagjainál készpénzt, ékszereket, nagy értékű személygépkocsikat, vett zár alá ingatlanokat.

Az ügyészség nyolc ember ellen bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, a bankszámlákat rendelkezésre bocsátó tizenegy ember ellen pénzmosás miatt emelt vádat. Mellettük két informatikus ellen bűnsegédlet miatt emeltek vádat, egy embernek pedig közokirat-hamisítás miatt kell felelnie, amiért a bűnszervezet vezetőjének személygépkocsijait - vagyonmentési céllal - a nevére vette.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bűncselekmény

rendőrség

kábítószer