Ez az ital átformálhatja a magyarok étkezését: így kerül rizs a gyümölcsléhez

HelloVidék   
  Megosztom
Ez az ital átformálhatja a magyarok étkezését: így kerül rizs a gyümölcsléhez

A K&H minden évben díjazza az RTL Klub Cápák között című műsorának azt a vállalkozását, amely innovatív és az idei évtől új kiválasztási szempontként, fenntartható megoldást kínál sokakat érintő, hétköznapi problémákra. A különdíj legújabb győztese a Ricely, egy a hazai piacon egyedülálló rizsalapú gyümölcsital, ami újraértelmezheti az étkezés fogalmát.

Az RTL Klub Cápák között című műsorának pénzügyi mentoraként a K&H minden évben díjazza azt a vállalkozást, amely egyediségével és szakmai hozzáértésével talál megoldást a fogyasztói igényekre. „Olyan vállalkozókat keresünk évről évre, akik vagy az úttörő ötletük által, vagy a már létező megoldások újragondolásával képesek valami innovatívat alkotni. Emellett azt is fontosnak gondoljuk, hogy ezek az innovációk a fenntarthatósághoz, az élhetőbb jövő építéséhez is hozzájáruljanak, így az idei évben ezt a szempontot is figyelembe vettük a kiválasztás során.

A tíz jelöltünk közül azért a Ricely lett a végső győztes, mert a hazai termelőktől származó rizsből készülő termék egyedülállósága és melléktermékmentes gyártása mellett a tulajdonos szakmai alázata és a saját vállalkozásába vetett hite meggyőzött minket

- mondta el Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj nyertesének kiválasztása kapcsán.

Hogy kerül a rizs a gyümölcshöz?

Valentinyi Fruzsina vállalkozásának terméke olyannyira egyedi és különleges, hogy teljesen átalakíthatja egy mindennapi tevékenységről, az étkezésről alkotott elképzeléseket.

Fruzsina az itthon ritkaságnak számító, rizstermeltetéssel foglalkozó családi vállalkozásukat kibővítve, a meglévő tudást felhasználva, majd beépítve a működésbe tudott innovatív megoldást találni, amely újszerűsége mellett a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszi.

Az egyre inkább a természetes, vegán irányba mutató fogyasztói igényekhez alkalmazkodva a Ricely csomagolása környezetbarát és újrahasznosítható, az alapanyagként felhasznált rizs, melynek szárításához geotermikus energiát használnak, hazai termelőktől származik, így a szállításakor kevesebb károsanyag kerül a levegőbe. Emellett az italok gyártása során melléktermék sem keletkezik.

Tudatos választás az élelmiszerüzletek polcairól

A K&H különdíjának elnyerése mellett, a Ricely a Hungaricool by SPAR termékverseny nyertesei közé is bekerült, így már háromféle ízkombinációban találkozhatunk vele az áruházlánc polcain.

Programunk, a legtehetségesebb magyar kisvállalkozásokat, ötleteket és startupokat karolja fel. A kezdeményezés tovább erősíti törekvéseinket, hogy innovatív magyar áruk kerülhessenek a polcainkra és ösztönözzük a hazai termelőket a további fejlesztésekre. Célunk, hogy ne vesszen el egyetlenegy olyan jó ötlet, üzleti gondolat sem, amely tovább színesítheti a hazai vásárlóknak kínált termékpalettát, miközben megélhetést nyújt kisvállalkozóknak, családi gazdaságoknak

- mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A K&H az idei évtől a termékverseny nyerteseinek pénzügyi mentora is, így szakértelmével erősíti a vállalkozások pénzügyi tudatosságát, finanszírozási megoldásaival pedig támogatja az innovatív ötletek megvalósítását.

A K&H különdíjával járó 1 millió forint értékű mentorprogram abban fog segíteni Fruzsinának, hogy egy olyan pénzügyileg is tudatos marketingkampányt állíthasson össze, amely országos szinten meg tudja ismertetni a vásárlókkal a termékeit. „Hiszek benne, hogy a tudatosan felépített marketingstratégia segíteni tudja a szintlépést, amit a műsorban való szereplés és az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánc üzleteibe történő sikeres termékbevezetés elindított!” – hangsúlyozta Valentinyi Fruzsina, a Ricely tulajdonosa.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rizs

gyümölcslé

kkv

startup

vállalkozás

cápák között

rizsalapú gyümölcsital