Elképesztő, mik történnek: a takarítónő adta be az injekciót a betegnek ezen a vidéki településen

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mik történnek: a takarítónő adta be az injekciót a betegnek ezen a vidéki településen

Ugyan az etikai vizsgálat elmarasztalta a vizsolyi orvost egy beteggel szembeni magatartása miatt, továbbra is zajlanak az események a borsodi faluban. Az orvos fellebbezett, az igazáért küzdő asszony pedig állítja, nem kértek tőle bocsánatot és azóta sem kapja meg helyben a megfelelő egészségügyi ellátást.

Ahogy a Blikk írja, a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai bizottsága figyelmeztetés büntetést szabott ki a vizsolyi háziorvossal szemben. A napokban kézhez vett határozat nem jogerős, a doktor fellebbezett. A vád szerint 2020 novemberében az önkormányzati rendelő takarítónője adott be öt injekciót egy betegnek.

A portálnak Barna Zoltánné Katalin számolt be az esetről. Ő volt az, aki két éve panaszt emelt háziorvosával szemben, mert amikor lábfájdalmaival hozzá fordult, a férfi a rendelő takarítónőjét utasította egy injekciókúra lebonyolítására:

Jól ismertem Annuskát, tudtam, hogy takarítónőként dolgozik a rendelőben, tiltakoztam is, de a doktor rendre utasított, ezért alávetettem magam a kezelésnek. Elképesztőnek tartom, hogy egy takarítónő adott be nekem több injekciót is! Ha nem dagadt volna be a tűszúrások helye, ha nem lettek volna fájdalmaim még ettől is, talán hagyom is az egészet. Ám amikor panaszkodtam, a doktor úr elzavart, majd amikor erről a közösségi oldalon is írtam, zsarolva utasított, hogy vonjam vissza a szavaim, ismerjem el, hazudtam. Akkoriban ő volt a falu polgármestere is, én meg az önkormányzatnál dolgoztam, kénytelen voltam engedni az erőszaknak. Többször volt online meghallgatásom az etikai vizsgálat során, ahol végül nekem adtak igazat. A doktor úr akkor megígérte, meglátogat, hiszen több súlyos betegséggel is küzdök, de két éve a színét sem láttam. Műtöttek, bottal járok, gyógyszereket szedek, rendszeres orvosi kontrollra lenne szükségem. Ő a háziorvosom, ám nem számíthatok rá, váltanom kell, de a szomszéd faluba magamtól nem tudok elmenni orvoshoz, ez az igazi patthelyzet

- nyilatkozta a nő.

A lap megkérdezte Dr. Palotás Andrást, a háziorvost is az esetről, aki a következőket mondta:

Az etikai bizottság valóban elmarasztalt, de fellebbeztem. A képlet egyszerű: költségvetési okokból az ápolónőink, védőnőink munkaköri leírásában szerepel a rendelő, váró tisztaságának felelőssége is, vagyis tényleg takarítanak. Annuska, a „takarítónő” is rendelkezik ápolói végzettséggel. Most azon megy a vita, hogy ez a végzettség feljogosítja-e egy injekció beadására, vagy csak vérnyomást mérhet. Az én álláspontom szerint igen, egy egészségügyi törvény szerint igen, egy másik módosítás szerint nem, a döntés a jogászokra tartozik, én nem érzem magam hibásnak, Katalin nem emiatt beteg. Nem tisztem felkeresni, ha orvost hív, megyek hozzá, ez a hivatásom szerinti kötelességem. De nem hívott. Visszautasítom, hogy zsaroltam volna bárkit is. Igaz, hogy megmondtam és meg is üzentem Katikának, a hazugságait vonja vissza, de nem fenyegettem meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

háziorvos

vizsoly