Elképesztő videón az idei tiszavirágzás: ilyet is csak nagyritkán látni

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő videón az idei tiszavirágzás: ilyet is csak nagyritkán látni

Az idei első rajzásra június elsején a Rábán került sor, majd következett a Fekete-Körös, aztán június 11-én a Tisza is kivirágzott. Fodor László Tisza-tavon készített remek felvételeinek köszönhetően most mi is megcsodálhatjuk a látványos tiszavirágzást.

A tiszavirág a legnagyobb európai kérész; 2,5-3,8 centiméteres, a fehér farksertéivel 12 centiméter hosszú is lehet. A nőstényeknek a hímekhez képest nagyobb szárnyuk és testük van, farksertéi rövidebbek, így gyorsabb repülésre képesek - írta a Pecaverzum.

A faj első említése Arisztotelésztől származhat, ugyanakkor nem teljesen biztos, hogy a tiszavirágról beszélt a görög filozófus. Az viszont már teljesen bizonyos, hogy 1634-ben egy belga orvos megfigyelte, és le is írta a kérészfajt.

Fodor László videóján, amely a Tisza Aranyosi-szigetén készült, ezt is megcsodálhatjuk:

Mint ismeretes, az idei első rajzásra június elsején a Rábán került sor, majd következett a Fekete-Körös, és június 11-én a Tisza is kivirágzott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kérész

tisza

tiszavirágzás