Elképesztő videón az idei tiszavirágzás: ilyet is csak nagyritkán látni

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő videón az idei tiszavirágzás: ilyet is csak nagyritkán látni

Az idei első rajzásra június elsején a Rábán került sor, majd következett a Fekete-Körös, aztán június 11-én a Tisza is kivirágzott. Fodor László Tisza-tavon készített remek felvételeinek köszönhetően most mi is megcsodálhatjuk a látványos tiszavirágzást.

A tiszavirág a legnagyobb európai kérész; 2,5-3,8 centiméteres, a fehér farksertéivel 12 centiméter hosszú is lehet. A nőstényeknek a hímekhez képest nagyobb szárnyuk és testük van, farksertéi rövidebbek, így gyorsabb repülésre képesek - írta a Pecaverzum.

A faj első említése Arisztotelésztől származhat, ugyanakkor nem teljesen biztos, hogy a tiszavirágról beszélt a görög filozófus. Az viszont már teljesen bizonyos, hogy 1634-ben egy belga orvos megfigyelte, és le is írta a kérészfajt.

Fodor László videóján, amely a Tisza Aranyosi-szigetén készült, ezt is megcsodálhatjuk:

Mint ismeretes, az idei első rajzásra június elsején a Rábán került sor, majd következett a Fekete-Körös, és június 11-én a Tisza is kivirágzott.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kérész

tisza

tiszavirágzás