Brutális halszörny zárta le a dunai erőművet: egyre több ilyen bestiát látnak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Brutális halszörny zárta le a dunai erőművet: egyre több ilyen bestiát látnak

Úgy tűnik, a harcsák Európában újabban olyan nagyra nőnek, hogy az már a vízerőműveknek is sok, és a gigantikus halak elkezdték eltömíteni a gátakat. Nemrég egy 2 méteres, 200 kilós óriásharcsát találtak egy takarítóbrigád tagjai az ausztriai Dunában.

Úgy tűnik, a harcsák Európában újabban olyan nagyra nőnek, hogy az már a vízerőműveknek is sok, és a gigantikus halak elkezdték eltömíteni a gátakat. Nemrég egy 2 méteres, 200 kilós óriásharcsát találtak egy takarítóbrigád tagjai az ausztriai Dunában. A munkások éppen egy vízerőmű gátjának dugulását próbálták megjavítani, amikor rájöttek, hogy a “dugó” valójában egy óriásharcsa. A hal olyan nehéz volt, hogy a személyzetnek daruval kellett a folyó partjára kiemelni - számolt be róla az Agroinform.

Egyre több harcsát látunk, bár nem emlékszem, hogy valaha is láttam volna ekkorát - mondta Peter Noebauer halszakértő.

A lap megjegyezte, hogy a közzétett képek alapján a hal európai harcsának tűnik, ami a mi szürke harcsánk másik neve. Meg kell jegyezni, hogy ezek a hatalmas jószágok akár több száz kilósra, és négy méteres hosszúságúra is megnőhetnek. A harcsafélék családjában a szürkeharcsa a Mekong óriásharcsája után rögtön a második helyen áll méretben, és falánk étvágya miatt rendkívül népszerű az európai horgászok körében. A harc ezekkel a behemótokkal azonban nem veszélytelen, ismert olyan eset, hogy a horgászokat a lábuknál fogva megragadják és a víz alá vonszolják.

A munkások éppen egy vízerőmű gátjának dugulását próbálták megjavítani, amikor rájöttek, hogy a “dugó” valójában egy óriásharcsa.

Magyarországon sem ritka a gigaharcsa

Nemrégiben például rekordméretű, 108 kilogrammos harcsát fogott ki a Tisza folyóból egy szerencsés horgász. A hal a legnagyobb, pergetve fogott harcsa, és a legnagyobb tiszai harcsafogás - de erről korábban itt írt a HelloVidék.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

harcsa

horgász

halszörny