Eddig hónapokat vártak időpontra: most megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

HelloVidék   
  Megosztom
Eddig hónapokat vártak időpontra: most megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

Megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés augusztus 27-én Sopronban. Így azok a családok, akik eddig hónapokat vártak egy vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük.

Ahogy arról a Telex beszámolt, egy soproni család a három éves gyermeküknek tavasz óta próbált időpontot kérni a helyi gyermekkardiológia szakrendelésre. Azóta szeptember végére sikerült időpontot kapniuk, viszont augusztus 31-én kaptak egy levelet.

A levélben arról írtak, hogy augusztus 27-től megszűnik Sopronban a gyermekkardiológiai rendelés, ezért minél hamarabb kérjenek újabb időpontot a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházba. Müller Cecília országos tiszti főorvos ugyanis a Soprontól 96 kilométerre lévő megyei kórházat jelölte ki területileg illetékes ellátónak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a Telex kérdésére azt írta:

a sürgős esetek 1-2 nap, az enyhébbek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetők el, és kérhető utazási költségtérítés.

A portál olvasója szerint a helybéli szülők között nagy a felháborodás, hiszen a városban már így is nehéz volt időpontot kérni a vizsgálatokra. Mint említette, egyes helyeken 2022-re elfogyott minden lehetőség, de ha mégis lenne hely, méltánytalannak találják a hosszú utazást.

A lap megkereste az Országos Kórházi Főigazgatóságot is (Okfő), akik azt közölték:

A Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos tartott közreműködői jogviszonyban. A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

gyermekkardiológia

kardiológia

kardiológiai osztály

rendelés

győr

vizsgálat

időpont foglalás