Te is kályhával csökkentenéd a rezsit? Ezt jobb, ha tudod, mert szörnyen pórul járhatsz

Pénzcentrum   
  Megosztom
Te is kályhával csökkentenéd a rezsit? Ezt jobb, ha tudod, mert szörnyen pórul járhatsz

Ezt a kandallót 20 év használat után becsületesen bedurrantották, és majdnem leégett a ház! A kár sokmilliós lehet, de még így is szerencsésnek mondhatják magukat a tulajdonosok, hogy nem történt még nagyobb katasztrófa.

A Szakiellenőr osztotta meg a történetet a " target="_blank" rel="noopener">YouTube-csatornáján, amelyben egy hozzáértő elmagyarázta, mi miatt történt majdnem tragédia, és mire kell figyelni, ha begyújtanánk - írta a Pénzcentrum. A videóban Zsófi János, a Magyarországi Cserépkályhások, Kandallóépítők és Gyártók Országos Ipartestületének elnökségi tagja bemutatott egy majdnem tragédiába torkolló begyújtást.

A szóban forgó cserépkandalló kb. 25 éve épült, és a szakemer elmondása szerint azt a közelmúltig egy idős házaspár használta, kisebb intenzitással. A tulajdonos házaspár elhunyt, és a fiuk valamit dolgozott az amúgy lakatlan ingatlanban, így pedig két napon keresztül folyamatosan tüzelt a kályhában, ekkor történt a baj.

A készülék gyakorlatilag kigyújtotta a gipszkartonborításos válaszfal fagerendáit. Szerencsére a házban tartózkodók még időben észrevették, hogy valami nem stimmel, és értesítették a tűzoltókat. Így komolyabb baj nem történt: a kár ugyan sokmilliós, de az eset sokkal rosszabbul is elsülhetett volna.

További részletek a videóban:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kandalló

tűz

tragédia

rezsicsökkentés

tűzifa

fafűtés