Aranyáron kínálják a piacokon: most kosárszámra terem ingyen is

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Aranyáron kínálják a piacokon: most kosárszámra terem ingyen is

Az őszies, csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba, most érdemes szedni (majd bevizsgáltatni).

Az elmúlt időszakban a csapadékosabb, hűvösebb időjárás hatására végre kicsit fellélegezhettek a parlagfűre allergiások, viszont egyre több gomba jelenik meg az esőzések hatására - írta az Időkép.

Az NNK legfrissebb jelentése szerint a kültéri gombák közül az ún. Alternári spóra száma országosan közepes, esetenként magas is lehet. Ha az allergiások ennek nem is örülnek túlságosan, a gombászni kedvelők annál inkább, most érdemes kinézni a közeli erdőkbe, tisztásokra, ha időnk engedi.

Manapság egyre többen gyűjtik a gombákat, annak ellenére, hogy az időjárásban „nagy az összevisszaság”, a klímaváltozás miatt a hagyományos gombaszezon is felborult. Egyre többen, de egyre tudatosabban is keresik és szedik össze a gombákat. Lassan mindenki zsebében ott lapul az erdőben is az okostelefon, és ha találnak valamit, nem szedik le egyből, hanem rákeresnek, mi lehet, a tudatosabbak pedig otthon még alaposabban, szakkönyvekben is utána olvasnak – mesélte az Agrárszektornak Kalauz József gombaszakért, akinek az elsődleges tanácsa szintén az, hogy mielőtt bárki nekiállna pörköltet csinálni, mindenképpen mutassa meg szakértőnek, mit szedett.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gomba

gombászás

gombafogyasztás

vargánya