Aranyáron kínálják a piacokon: most kosárszámra terem ingyen is

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Aranyáron kínálják a piacokon: most kosárszámra terem ingyen is

Az őszies, csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba, most érdemes szedni (majd bevizsgáltatni).

Az elmúlt időszakban a csapadékosabb, hűvösebb időjárás hatására végre kicsit fellélegezhettek a parlagfűre allergiások, viszont egyre több gomba jelenik meg az esőzések hatására - írta az Időkép.

Az NNK legfrissebb jelentése szerint a kültéri gombák közül az ún. Alternári spóra száma országosan közepes, esetenként magas is lehet. Ha az allergiások ennek nem is örülnek túlságosan, a gombászni kedvelők annál inkább, most érdemes kinézni a közeli erdőkbe, tisztásokra, ha időnk engedi.

Manapság egyre többen gyűjtik a gombákat, annak ellenére, hogy az időjárásban „nagy az összevisszaság”, a klímaváltozás miatt a hagyományos gombaszezon is felborult. Egyre többen, de egyre tudatosabban is keresik és szedik össze a gombákat. Lassan mindenki zsebében ott lapul az erdőben is az okostelefon, és ha találnak valamit, nem szedik le egyből, hanem rákeresnek, mi lehet, a tudatosabbak pedig otthon még alaposabban, szakkönyvekben is utána olvasnak – mesélte az Agrárszektornak Kalauz József gombaszakért, akinek az elsődleges tanácsa szintén az, hogy mielőtt bárki nekiállna pörköltet csinálni, mindenképpen mutassa meg szakértőnek, mit szedett.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gomba

gombászás

gombafogyasztás

vargánya