Valaki körbefűrészelte a balatoni strand féltve őrzött tölgyfáját: 250 ezer jár a nyomravezetőnek

HelloVidék   
  Megosztom
Valaki körbefűrészelte a balatoni strand féltve őrzött tölgyfáját: 250 ezer jár a nyomravezetőnek

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tett és 250 ezer forintos nyomravezetői jutalmat ajánlott fel Csopak önkormányzata, miután valaki szerdára virradó éjjel körbefűrészelte a falu strandjának legöregebb tölgyfáját.

Csopak polgármestere, Ambrus Tibor egy Facebook-bejegyzésben tette közzé azt a szomorú hírt, hogy valaki az éj leple alatt körbefűrészelte a csopaki strand legöregebb, nyolcvan éves tölgyfáját. A bejegyzést a Telex vette észre.

A fa értéke a Magyar Faápolók Egyesületének számítása szerint több, mint 25 millió forint. A rongálás miatt rendőrségi feljelentést tettünk, ugyanakkor Csopak önkormányzata nettó 250.0000,- Ft jutalmat kínál annak, aki felismeri és azonosítani tudja a képen, videofelvételen szereplő alakot (vagy megbízóját), mert ez az ember egyértelműen bűncselekményt követett el. Nemcsak egy fa, egy élő, lélegző lény, hanem az egész közösség ellen

– írja a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

csopak

balaton

védett fa