Hihetetlen: Budapest közelében látták a véres ragadozót: erre kóborol a svájci szürke farkas

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen: Budapest közelében látták a véres ragadozót: erre kóborol a svájci szürke farkas

Hihetetlen, de mintegy 700 km-t vándorolt egy nyomkövetővel ellátott szürke farkas, a Fertő-tótól délre lépte át a határt - írta az Időkép.

Svájc déli részén született még 2021-ben az a szürke farkas, akit a helyi Gruppe Wolf Schweiz szervezet látott még el jeladóval, s ennek köszönhetően végig lehetett követni az eddig megtett útvonalát.

Az M237-es sorszámot kapott farkas szép kis távot, mintegy 700 km-t megtett, egészen Svájctól a vértesi erdőkig - írta az Időkép..

Kész csoda, hogy a ragadozó ekkora távot sértetlenül meg tudott tenni, hiszen forgalmas autópályákon, vasútvonalakon, folyókon kellett útja során átkelnie. Az útvonalán jól látszik, hogy egy kitérőt is tett a Bécsi-erdő felé, mielőtt hazánk felé vette volna az irányt

- jegyezték meg.

Nem kell félnünk, hogy az erdőben találkozni fogunk vele, a farkasok kerülik az emberek társaságát.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenevad

farkas

szürke farkas