Hihetetlen: Budapest közelében látták a véres ragadozót: erre kóborol a svájci szürke farkas

MTI   
  Megosztom
Hihetetlen: Budapest közelében látták a véres ragadozót: erre kóborol a svájci szürke farkas

Hihetetlen, de mintegy 700 km-t vándorolt egy nyomkövetővel ellátott szürke farkas, a Fertő-tótól délre lépte át a határt - írta az Időkép.

Svájc déli részén született még 2021-ben az a szürke farkas, akit a helyi Gruppe Wolf Schweiz szervezet látott még el jeladóval, s ennek köszönhetően végig lehetett követni az eddig megtett útvonalát.

Az M237-es sorszámot kapott farkas szép kis távot, mintegy 700 km-t megtett, egészen Svájctól a vértesi erdőkig - írta az Időkép..

Kész csoda, hogy a ragadozó ekkora távot sértetlenül meg tudott tenni, hiszen forgalmas autópályákon, vasútvonalakon, folyókon kellett útja során átkelnie. Az útvonalán jól látszik, hogy egy kitérőt is tett a Bécsi-erdő felé, mielőtt hazánk felé vette volna az irányt

- jegyezték meg.

Nem kell félnünk, hogy az erdőben találkozni fogunk vele, a farkasok kerülik az emberek társaságát.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenevad

farkas

szürke farkas