Döbbenetes, hol tartunk: csurig vannak a határmenti osztrák boltok magyarokkal

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes, hol tartunk: csurig vannak a határmenti osztrák boltok magyarokkal

Hihetetlen, mennyire tele vannak a határmenti osztrák élelmiszerboltok parkolói magyar rendszámú autókkal - írta Facebook-posztjában Raskó György agrárközgazdász.

Tele vannak a határmenti osztrák élelmiszerboltok parkolói magyar rendszámú autókkal - írta Facebook-posztjában Raskó György agrárközgazdász. Ahogy megjegyezte:

Most értünk vissza Kittsee-ből, ahol bevásárolni voltunk, sajtot, sört, kávét, mosószereket, mert ezek mind olcsóbbak, mint itthon. A bevásárló-központ parkolója dugig volt megint magyar és szlovák rendszámú autókkal, osztrák rendszámú autót alig látni. Úgy tűnik, nagyon sok árucikk , benne élelmiszer is olcsóbb, mint akár Pozsonyban, vagy Budapesten. Hazafelé Rajkán át jöttünk Dunakilitire. Szólok Juditnak, hogy nézze a boltokat, mert kenyeret, kiflit kell venni, otthon nincs semmi. Rajkán három bolt előtt álltunk meg, egy Reálpont, egy CBA és egy sima vegyesboltnál. Mindhárom zárva volt, közülük kettő úgy tűnt, hogy végleg. Más bolt meg az útról nem látszott. Beérve Kilitibe még találtunk egyet, ami nyitva volt.

A jelenség nem újkeletű, a HelloVidék január végén cikkezett arról, hogy újra hódít a bevásárlóturizmus, súlyos pénzeket lehet spórolni már Ausztriában is.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

ausztria

bevásárlóturizmus

ausztria