Rendkívüli: megint földrengés volt a szomszédban

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli: megint földrengés volt a szomszédban

A Richter-skálán 3,8-as erősségű földrengés volt szerdán Romániában. Az elmúlt hetekben jócskán megszaporodtak az ilyen esetek, Európa-szerte nap mint nap jelentenek földmozgást.


 


 

Szerdán 19 óra 9 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben rengett a föld – közölte az országos földfizikai intézet (INCDFP). A szeizmikus mozgás 140 kilométeres mélységben történt, az epicentruma Sepsiszentgyörgytől 53, Brassótól 60, Focşanitól 62 kilométerre volt.

Idén Romániában február 14-én mérték a legerősebb földrengést, ami 5,7-es erősségű volt és 6,3 kilométeres mélységben következett be – írja az Agerpres, amit a Blikk vett át.

Egy nagyon jelentős törészóna mozdult meg, nem is egy törésről, többről is szó van. Miután ez nem egyszerre okoz elmozdulást, vannak olyan területek, ahol megakad a kőzettest, és ott később szabadul fel a feszültség, úgyhogy akár évekig is eltarthat ez a folyamat

– közölte akkor Harangi Szabolcs egyetemi tanár az InfoRádióban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

földrengés

románia