Rendkívüli: megint földrengés volt a szomszédban

HelloVidék   
  Megosztom
Rendkívüli: megint földrengés volt a szomszédban

A Richter-skálán 3,8-as erősségű földrengés volt szerdán Romániában. Az elmúlt hetekben jócskán megszaporodtak az ilyen esetek, Európa-szerte nap mint nap jelentenek földmozgást.


 


 

Szerdán 19 óra 9 perckor Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben rengett a föld – közölte az országos földfizikai intézet (INCDFP). A szeizmikus mozgás 140 kilométeres mélységben történt, az epicentruma Sepsiszentgyörgytől 53, Brassótól 60, Focşanitól 62 kilométerre volt.

Idén Romániában február 14-én mérték a legerősebb földrengést, ami 5,7-es erősségű volt és 6,3 kilométeres mélységben következett be – írja az Agerpres, amit a Blikk vett át.

Egy nagyon jelentős törészóna mozdult meg, nem is egy törésről, többről is szó van. Miután ez nem egyszerre okoz elmozdulást, vannak olyan területek, ahol megakad a kőzettest, és ott később szabadul fel a feszültség, úgyhogy akár évekig is eltarthat ez a folyamat

– közölte akkor Harangi Szabolcs egyetemi tanár az InfoRádióban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

földrengés

románia