Újabb földrengés volt a szomszédban: durva, de még Magyarországon is érezni lehetett

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb földrengés volt a szomszédban: durva, de még Magyarországon is érezni lehetett

A Richter-skála szerint 4,9-es erősségű földrengés volt hétfőn romániai idő szerint 16 óra 02 perckor Olténiában, Gorj megyében, 16 kilométeres mélységben. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szerint a földmozgást Magyarországon is érezhették  - írta a a Transtelex.ro.

A földmozgásról a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is beszámolt Facebook-oldalán, ők 4,6-os erősségről és 4 kilométeres mélységről írtak. Megjegyezték: ez az adat a manuális kiértékelés után jött ki a korábbi automatikus kiértékelés mélyebb adataival szemben - írja a Transtelex.ro.

Az Országos Földfizikai Intézet szerint a rengés epicentruma 16 kilométerre volt Târgu Jiutól, 66 kilométerre Drobeta-Turnu Severintől, 84 kilométerre Dévától és 70 kilométerre Vajdahunyadtól.

Februárban két közepes erősségű földrengés is volt a térségben. Február 14-én a Richter-skála szerinti 5,2-es erősségű földmozgás mérték, míg február 15-én 5,7-es erősségű földrengés volt. Utóbbi jelentős anyagi károkat is okozott. Akkor a szakértők úgy nyilatkoztak, hogy Târgu Jiu környéke ismert szeizmikus térség, gyakran fordulnak elő ott földrengések.

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

földrengés

románia