Elképesztő, mi épült 1,9 milliárdból Balatonfüreden: nyaranta még síelni is lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mi épült 1,9 milliárdból Balatonfüreden: nyaranta még síelni is lehet

A Forrás Sportparkban felépített többfunkciós sportcsarnok a tömegsport mellett a kézilabda utánpótlás mérkőzéseinek is helyet ad. A szabadidőparkban teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres futópályát, és műanyag oktató sípályát is kialakítottak - írta a Veol.


 


 

Forrás Sportpark bekerülési értéke megközelítőleg 1,9 milliárd forint volt, amely magába foglalta a létesítmény építési költségeit, tervezését, a beruházás műszaki ellenőrzését, valamint a kapcsolódó közbeszerzés lebonyolítását. A beruházás forrásaiból csaknem 1,6 milliárd forintot vállalkozások biztosították társasági adójuk felajánlásaiból, a fennmaradó rész pedig állami támogatásból valósult meg. A 2348 négyzetméter alapterületű csarnok kivitelezése 2021 tavaszán kezdődött és 2022 őszén fejeződött be - írta a Veol.

A Forrás Sportpark névre keresztelt szabadidőparkban fedett és kültéri teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres rekortánborítású futópályát, műanyag oktató sípályát, hófánkpályát, görkorcsolyapályát, szabadtéri edzőparkot és játszótereket alakítottak ki.

A terület fejlesztésére irányuló összetett program része a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány fejlesztése is, amelynek keretében egy többfunkciós kézilabdacsarnok jött létre a szervezet Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportfejlesztési programjai eredményeként.

A projekthez tartozik az úgynevezett Tündérkert közpark kialakítása is, amelynek keretében közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakó helyeket alakítanak ki.

A megvalósuló projektek hozzájárulnak Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, számos új, valamint továbbfejlesztett szolgáltatással bővítve a település turisztikai vonzerejét és szolgáltatásait.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

balatonfüred

sport

sporteszközök

balaton