Elképesztő, mi épült 1,9 milliárdból Balatonfüreden: nyaranta még síelni is lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mi épült 1,9 milliárdból Balatonfüreden: nyaranta még síelni is lehet

A Forrás Sportparkban felépített többfunkciós sportcsarnok a tömegsport mellett a kézilabda utánpótlás mérkőzéseinek is helyet ad. A szabadidőparkban teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres futópályát, és műanyag oktató sípályát is kialakítottak - írta a Veol.


 


 

Forrás Sportpark bekerülési értéke megközelítőleg 1,9 milliárd forint volt, amely magába foglalta a létesítmény építési költségeit, tervezését, a beruházás műszaki ellenőrzését, valamint a kapcsolódó közbeszerzés lebonyolítását. A beruházás forrásaiból csaknem 1,6 milliárd forintot vállalkozások biztosították társasági adójuk felajánlásaiból, a fennmaradó rész pedig állami támogatásból valósult meg. A 2348 négyzetméter alapterületű csarnok kivitelezése 2021 tavaszán kezdődött és 2022 őszén fejeződött be - írta a Veol.

A Forrás Sportpark névre keresztelt szabadidőparkban fedett és kültéri teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres rekortánborítású futópályát, műanyag oktató sípályát, hófánkpályát, görkorcsolyapályát, szabadtéri edzőparkot és játszótereket alakítottak ki.

A terület fejlesztésére irányuló összetett program része a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány fejlesztése is, amelynek keretében egy többfunkciós kézilabdacsarnok jött létre a szervezet Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportfejlesztési programjai eredményeként.

A projekthez tartozik az úgynevezett Tündérkert közpark kialakítása is, amelynek keretében közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakó helyeket alakítanak ki.

A megvalósuló projektek hozzájárulnak Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, számos új, valamint továbbfejlesztett szolgáltatással bővítve a település turisztikai vonzerejét és szolgáltatásait.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

balatonfüred

sport

sporteszközök

balaton