Elképesztő, mi épült 1,9 milliárdból Balatonfüreden: nyaranta még síelni is lehet

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő, mi épült 1,9 milliárdból Balatonfüreden: nyaranta még síelni is lehet

A Forrás Sportparkban felépített többfunkciós sportcsarnok a tömegsport mellett a kézilabda utánpótlás mérkőzéseinek is helyet ad. A szabadidőparkban teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres futópályát, és műanyag oktató sípályát is kialakítottak - írta a Veol.


 


 

Forrás Sportpark bekerülési értéke megközelítőleg 1,9 milliárd forint volt, amely magába foglalta a létesítmény építési költségeit, tervezését, a beruházás műszaki ellenőrzését, valamint a kapcsolódó közbeszerzés lebonyolítását. A beruházás forrásaiból csaknem 1,6 milliárd forintot vállalkozások biztosították társasági adójuk felajánlásaiból, a fennmaradó rész pedig állami támogatásból valósult meg. A 2348 négyzetméter alapterületű csarnok kivitelezése 2021 tavaszán kezdődött és 2022 őszén fejeződött be - írta a Veol.

A Forrás Sportpark névre keresztelt szabadidőparkban fedett és kültéri teniszpályákat, egy terepkerékpár-élménypályát, 800 méteres rekortánborítású futópályát, műanyag oktató sípályát, hófánkpályát, görkorcsolyapályát, szabadtéri edzőparkot és játszótereket alakítottak ki.

A terület fejlesztésére irányuló összetett program része a Balatonfüred Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány fejlesztése is, amelynek keretében egy többfunkciós kézilabdacsarnok jött létre a szervezet Magyar Kézilabda Szövetséghez benyújtott sportfejlesztési programjai eredményeként.

A projekthez tartozik az úgynevezett Tündérkert közpark kialakítása is, amelynek keretében közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek és tűzrakó helyeket alakítanak ki.

A megvalósuló projektek hozzájárulnak Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, számos új, valamint továbbfejlesztett szolgáltatással bővítve a település turisztikai vonzerejét és szolgáltatásait.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

balatonfüred

sport

sporteszközök

balaton