Piacozni indult Tapolcán egy kutya méretű hód: ráhívták a rendőröket

HelloVidék   
  Megosztom
Piacozni indult Tapolcán egy kutya méretű hód: ráhívták a rendőröket

A kora hajnali szürkületben messzebbről egy nagyobb macskának látszott, kicsit közelebbről már inkább borznak, de végül kiderült, egy legalább spániel méretű hód ücsörög a tapolcai városi piac bejáratánál. Mit lehet ilyenkor tenni?

Április 21-én, a kora hajnali szürkületben Róth László, tapolcai piacfelügyelő alig akart hinni a szemének. Először egy nagyobb termetű macskának, kicsit közelebbről már inkább borznak nézte az állatot, de végül kiderült, hogy egy hód ücsörög a városi piac bejáratánál – írta a tapolcaimedia.hu-n.

A piacfelügyelő nagyon meglepődött, aztán hívta a 112-t. A helyszínre két rendőr érkezett ki, közösen oldották meg a helyzetet: rátettek egy zöldséges ládát az állatra, majd egy vastag kartonpapírt csúsztattak a láda alá. Az így befogott védett rágcsálót beemelték Róth László autójába, majd levitték a déli elkerülő nagyparkolójához, ahol a közeli patakparton szabadon engedték a vizes élőhelyhez szokott állatot. Az elmondások szerint a hód mindvégig szelíden viselte az „útbaigazítást”, kimondottan barátságosan viselkedett, majd a szabadon engedést követően békésen elúszott a Balaton irányába.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tapolca

piac

hód