Mérgező gombából készült a lakoma Vas megyében: belehalt a férfi édesapja a pörköltbe

HelloVidék   
  Megosztom
Mérgező gombából készült a lakoma Vas megyében: belehalt a férfi édesapja a pörköltbe

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki 2021 októberében gombapörköltet készített.


 


 

A vádirat szerint a férfi a kemenesháti háza udvarán az általa szedett és lila pereszkének vélt – gombaszakellenőrrel meg nem vizsgáltatott – valójában mérgező pókhálós gombából és ismerősétől kapott vargányákból gombapörköltet készített, amiből édesapjával együtt ettek.

Az elkövető másnap gombamérgezés miatt kórházba került, ahonnan saját felelősségére távozott, majd az ezt követő nap a vádlottal együtt a sértettet is kórházba szállították a mentők gombamérgezés miatt, ahol az idős sértett elhunyt.

A közlemény szerint a sértett halála azért következett be, mert a vádlott az általa gyűjtött és ténylegesen nem ismert fajtájú – mérgező pókhálós – gomba gombaszakellenőrrel történő vizsgálatát elmulasztotta, és az ebből készített ételből adott a sértettnek is, aki gombamérgezést szenvedett.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gomba

pókhálógomba

lilapereszke

gombaszakértő