Mérgező gombából készült a lakoma Vas megyében: belehalt a férfi édesapja a pörköltbe

HelloVidék   
  Megosztom
Mérgező gombából készült a lakoma Vas megyében: belehalt a férfi édesapja a pörköltbe

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki 2021 októberében gombapörköltet készített.


 


 

A vádirat szerint a férfi a kemenesháti háza udvarán az általa szedett és lila pereszkének vélt – gombaszakellenőrrel meg nem vizsgáltatott – valójában mérgező pókhálós gombából és ismerősétől kapott vargányákból gombapörköltet készített, amiből édesapjával együtt ettek.

Az elkövető másnap gombamérgezés miatt kórházba került, ahonnan saját felelősségére távozott, majd az ezt követő nap a vádlottal együtt a sértettet is kórházba szállították a mentők gombamérgezés miatt, ahol az idős sértett elhunyt.

A közlemény szerint a sértett halála azért következett be, mert a vádlott az általa gyűjtött és ténylegesen nem ismert fajtájú – mérgező pókhálós – gomba gombaszakellenőrrel történő vizsgálatát elmulasztotta, és az ebből készített ételből adott a sértettnek is, aki gombamérgezést szenvedett.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gomba

pókhálógomba

lilapereszke

gombaszakértő