Félelem és reszketés a somogyi faluban: éjszaka lassan aludni sem tudnak, akkora a pánik

HelloVidék   
  Megosztom
Félelem és reszketés a somogyi faluban: éjszaka lassan aludni sem tudnak, akkora a pánik

Fél és reszket Homokszentgyörgy: a somogyi kis faluban az utóbbi hetekben megszaporodtak a lopások, a házaknál meg a kamerák és a mozgásérzékelők. Száz lakos összejött, hogy éjszakánként felváltva járőrözzenek. A település lakói között van olyan, aki szerint a helyiek ezt már kicsit túltolták, és mindenhol veszélyt látnak. A rendőrség hivatalosan két bűncselekményről tud - írta riportjában a Telex.

Ahogy pár napja a HelloVidék is hírt adott róla, több lopás és betörés is történt az elmúlt két hétben a somogyi Homokszentgyörgyön, ezeknek többek közt az ezerfős falu ismert és megbecsült tagjai is áldozatul estek, ezért civilek fogtak össze, hogy járőrözéssel segítsék a rendőrök munkáját.

Három hét alatt tíz-húsz betörés volt a faluban. Félünk, jobban figyelünk, már a lámpák is égnek éjszaka

– mesélte egy keresztbe tett kézzel álló férfi a háza előtt a Telexnek.

Az élet pedig egészen augusztusig nyugodtan és zavartalanul folyt a somogyi faluban, most viszont betörések és lopások tartják izgalomban a helyieket, bár arról mindenki mást mond, pontosan mennyi bűncselekmény is történt. Van, aki szerint nem volt tíz-húsz betörés, inkább csak kettő, ő legalábbis csak ennyiről tud, másnak meg fogalma sincs, nem is érdekli, abban viszont mindenki egyetért, hogy mindez az elmúlt két-három hétben kezdődött.

Az elkövetők főleg a melléképületekbe törtek be, fűnyírót, kaszát vittek el, dehogy azt, robogót, meg pénzt, egyszer pedig még egy traktort is megpróbáltak kitolni; a drótokat elvágják, a kutyákat megmérgezik, jönnek a különféle infók.

Annyi biztos, hogy a Somogy megyei rendőrséghez két bejelentés érkezett eddig: a Telexnek azt írták, egyszer egy szobában lévő pénzkazettából loptak el 22 ezer forintot, egy másik esetben meg egy 80 ezret érő robogót egy melléképületből.

Ahogy a Telex tudja, gyanúsított viszont még nincs – legalábbis a helyiek szerint –, a rendőrség meg erről nem ad infót a nyomozás alatt. Összeesküvés-elméletek azért már vannak. A faluba ugyanis nemrégiben két új család költözött, a lakosok pedig hozzájuk kötik a bűncselekményeket, legalábbis rögtön arról kezdtek el gondolkodni, hogy furcsa az egybeesés. Messzemenő következtetéseket azért nem akarnak levonni, mondják néhányan, de hát errefelé ezt beszélik.

A Somogy megyei rendőrség a Telexnek a homokszentgyörgyi helyzetről azt írta, „a Barcsi Rendőrkapitányság a további bűncselekmények megelőzése, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében megerősített létszámmal van jelen a településen”.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lopás

rendőrség

homokszentgyörgy