Megelégelték a helyiek a sok lopást: száz önkéntes járőrözik ebben a magyar faluban

HelloVidék   
  Megosztom
Megelégelték a helyiek a sok lopást: száz önkéntes járőrözik ebben a magyar faluban

Folyamatosan járőröző ad-hoc faluőrség alakult nemrégiben Homokszentgyörgyön, miután az elmúlt hetekben elszaporodtak a betöréses lopások a dél-somogyi kistelepülésen - írta a Sonline.hu.

Több lopás és betörés is történt az elmúlt két hétben a somogyi Homokszentgyörgyön, ezeknek többek közt az ezerfős falu ismert és megbecsült tagjai is áldozatul estek, ezért civilek fogtak össze, hogy járőrözéssel segítsék a rendőrök munkáját.

Nagyjából százan fogtunk össze, hogy segítsünk a közbiztonság fenntartásában a rendőrségnek. Természetesen a jogszabályi keretek között

– nyilatkozta a lapnak Czinke János, Homokszentgyörgy polgármestere. Szerinte amióta éjszakánként járőröznek Homokszentgyörgyön, csökkent a bűnesetek száma.

A polgármester még elmondta, örül, hogy gátat szabtak a lopásoknak, de a bűnözők kilétéről nem nyilatkozott. Kiemelte: a rendőrségi nyomozást nem szeretné hátráltatni, s amíg nem bizonyosodik be az elkövetők személye addig messzemenő következtetéseket sem szeretne levonni ügyről.

A lap azt írja, a rendőrség a faluőrségről nem rendelkezik információval.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

falu

homokszentgyörgy

faluőrség