Itt az utolsó esély a kirándulóknak: durva hidegfront és fagy tarolja le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az utolsó esély a kirándulóknak: durva hidegfront és fagy tarolja le az országot

A hétvégi időjárás még kedvező lehet a kirándulni vágyók számára, azonban a jövő hét már faggyal indulhat.

Lassan, de biztosan egyre ősziesebb arcát mutatja az október, annak ellenére, hogy az elmúlt napokban is kellemes tavaszias idő volt jellemző nappal, esténként már elő kellett vennünk a pulóvereket, kabátokat. Igaz a héten kedden tapasztalhattuk meg leginkább az ősz beköszöntét, ekkor egy hidegfront keretin belül egész nap felhős, borús idő volt jellemző, mégis az azután következő napokban visszatért a vénasszonyok nyara. Ez nem lesz másképp a hétvégén sem, a mai nap például a kirándulni vágyók számára egy tökéletes nap lehet.

Szombaton egy anticiklon határozza meg az időjárásunkat, ez azt jelenti, hogy ma még sok napsütésre számíthatunk, illetve eső nincs kilátásban, tehát száraz, napos időnk lesz. Késő délután megjelenhetnek vastagabb felhőtakarók, ugyanakkor ezek nem fognak csapadékot hozni magukkal. A mai hőmérséklet nappal 20-26 fok között fog alakulni, késő este ez az érték 14 és 19 fok közé fog esni. A délnyugati irányú szél fokozatosan meg fog élénkülni, északkeleti tájakon erősebb széllökésekre számíthatunk.

Vasárnap már sokkal szürkébb idő lesz, ugyanis ezen a napon már megérkezik a hidegfront. A kora reggeli órákban az ország északkeleti régiójában, már lehet számítani kisebb záporra, esőre. A felhők vonulásának köszönhetően számíthatunk részben napos időre a délutáni órákban. A hét utolsó napján a hőmérők 17-25 fok közti értéket fognak mutatni, északkeleten hűvösebb időre készülhetünk. A szél gyakran megerősödhet, néhol viharossá is válhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzése alapján kiderül, hogy hétfőn már akár a fagypont alá is eshetnek a hőmérők higanyszálai a reggeli órákban. A reggeli hőmérséklet -2 és 7 fok között fog alakulni. Ez délutánra 13 és 17 fok közti értékre emelkedhet. Ennek ellenére az idő napos és száraz lesz.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

időjárás

előrejelzés

hidegfront

fagy

meleg

hellovidék