Nagy gonddal kűzködnek a balatoni horgászok: számos halat távolítottak el a tó közeli patakból

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy gonddal kűzködnek a balatoni horgászok: számos halat távolítottak el a tó közeli patakból

A horgászok jelzéseinek hallatán vonultak ki a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei a Lengyeltóti környékén eredő, és Balatonbogláron a Balatonba torkolló Jamai-patakhoz, ahol több hal rekedt meg a patak leapadt vízszintű medrében.

Kollégáink az azonnali beavatkozás mellett döntöttek és merítőszákjaik segítségével kezdték meg a halmentést

– írta közösségi oldalán a társaság.

Az akció eredményeként 28 darab pontyot, 53 darab csukát, 1 darab réti csíkot és 4 darab vágódurbincsot mentettek át a csatorna biztonságos vízmélységű szakaszába, illetve részben a Balatonba. Mintegy 30 kilogramm ezüstkárászt és 3 kiló A mintegy 30 kilogramm ezüstkárászt és 3 kiló törpeharcsát eltávolították a víztérből, mivel az idegenhonos, inváziós fajok a törvényi szabályozás értelmében nem engedhetők vissza.

A közösségi oldalon azt írták, hogy a halak vélhetően felúsztak a Balatonból még a tavaszi ivási időszakban. A csukák mind egynyarasak voltak, ők feltételezhetően a patakban keltek ki az ikrákból vagy ivadék korukban szöktek a folyás mentén található tavakból.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hal

halász

horgászat

balaton

apadás

hellovidek