Jó hírt közölt a Mentőszolgálat: javulnak az újraélesztésre szoruló magyarok esélyei

MTI   
  Megosztom
Jó hírt közölt a Mentőszolgálat: javulnak az újraélesztésre szoruló magyarok esélyei

A mentőknek az elmúlt évben 745 embert sikerült közterületen újraéleszteniük, amihez hozzájárult a helyszínen tartózkodó járókelők lélekjelenléte és a SzívCity közösségi újraélesztő applikáció használata - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn az MTI-vel.

Az újraélesztés nemzetközi napján küldött közleményükben azt írták: mindez a 2144 utcai, megkezdett újraélesztésből több mint 30 százalékos sikerarányt (az előző évihez képest is mérhető növekedést) jelent, ami nemzetközi összehasonlításban is magas értéknek számít.

Kiemelték: az életmentés sikerének legfontosabb feltétele a gyorsan megkezdett mellkaskompresszió, valamint a defibrillátor lehető leghamarabb történő alkalmazása. Az újraélesztés módszerét a mentők rendszeres "Hősképzésein" bárki elsajátíthatja.

A mentőszolgálat október 16-án, az újraélesztés nemzetközi napján is várja az érdeklődőket egy ingyenes életmentőképzésre a vármegyeszékhelyi mentőállomásain. A mentők köszönetet mondanak azoknak az elsősegélynyújtóknak, akik a legnehezebb helyzetekben is mertek és tudtak cselekedni - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

omsz

mentők

egészség

életmód

életmentés