Lezárták a nyomozást: megszületett a döntés a diósjenői kettős gyilkosság ügyében

MTI   
  Megosztom
Lezárták a nyomozást: megszületett a döntés a diósjenői kettős gyilkosság ügyében

Vádemelési javaslattal továbbította a rendőrség az ügyészségnek annak az ügynek az iratait, amelynek gyanúsítottja az eddigi adatok szerint megölte és elásta két nevelt lányát Diósjenőn - hangzott el hétfőn Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatóján.

Az eseményen Petőfi Attila, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt életellenes ügyek koordinátora felidézte, hogy az ügyben sokáig eltűnként kerestek egy 2009-ben ismeretlen helyre távozott, akkor tizenkilenc éves lányt, illetve öt évvel fiatalabb húgát. Bár az addigi adatok szerint a körülmények nem utaltak bűncselekményre, a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a lányok áldozatokká váltak.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015-ben nyomozást indított az ügyben

- részletezte a vezérőrnagy.

Kalmár Zsolt, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese elmondta, hogy a vizsgálatban komoly segítséget kaptak az ORFK, illetve a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztályának szakembereitől. Az így beszerzett adatok rövid időn belül az eltűnt lányok volt nevelőapjára terelték a gyanút.

A 49 éves H. Józsefet tavaly júniusban diósjenői lakhelyén elfogták, őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A férfi házának udvarán egy elásott női holttest maradványait találták meg a rendőrök, akit az eltűntként körözött 19 éves lányként azonosítottak. Az is gyorsan kiderült, hogy a férfi 2009 márciusában egy veszekedés közben bántalmazta a lányt, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A rendőrség folytatta a vizsgálatot, aminek eredményeképpen egy másik diósjenői helyszínen újabb elásott emberi testrészeket találtak. Az igazságügyi genetikus szakértők egyértelműen megállapították, hogy a fiatalabb testvér maradványaira leltek. Bár H. József korábban kategorikusan tagadta érintettségét, a második esetben már segítette a nyomozókat a sír felkutatásában

- ismertette az ezredes.

Az eddigi adatok szerint a férfi a fiatalabb lányt egy hónappal a nővére halála után ölte meg, és ásta el. A nyomozás kiderítette, hogy a gyanúsított számos alkalommal szexuálisan zaklatta a lányokat, a gyilkosságok indítéka lehet, hogy a férfi tartott a lelepleződéstől. Kiderült az is, hogy a sértettek édesanyja tudott a történtekről, illetve a kettős gyilkosságról, ezért ellene bűnpártolás miatt indult eljárás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orfk

vádemelés

rendőrség

gyilkosság

diósjenői kettősgyilkosság