Lezárták a nyomozást: megszületett a döntés a diósjenői kettős gyilkosság ügyében

MTI   
  Megosztom
Lezárták a nyomozást: megszületett a döntés a diósjenői kettős gyilkosság ügyében

Vádemelési javaslattal továbbította a rendőrség az ügyészségnek annak az ügynek az iratait, amelynek gyanúsítottja az eddigi adatok szerint megölte és elásta két nevelt lányát Diósjenőn - hangzott el hétfőn Budapesten, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatóján.

Az eseményen Petőfi Attila, az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság kiemelt életellenes ügyek koordinátora felidézte, hogy az ügyben sokáig eltűnként kerestek egy 2009-ben ismeretlen helyre távozott, akkor tizenkilenc éves lányt, illetve öt évvel fiatalabb húgát. Bár az addigi adatok szerint a körülmények nem utaltak bűncselekményre, a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy a lányok áldozatokká váltak.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2015-ben nyomozást indított az ügyben

- részletezte a vezérőrnagy.

Kalmár Zsolt, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese elmondta, hogy a vizsgálatban komoly segítséget kaptak az ORFK, illetve a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Körözési Nyilvántartó és Szakirányító Főosztályának szakembereitől. Az így beszerzett adatok rövid időn belül az eltűnt lányok volt nevelőapjára terelték a gyanút.

A 49 éves H. Józsefet tavaly júniusban diósjenői lakhelyén elfogták, őrizetbe vették, és gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A férfi házának udvarán egy elásott női holttest maradványait találták meg a rendőrök, akit az eltűntként körözött 19 éves lányként azonosítottak. Az is gyorsan kiderült, hogy a férfi 2009 márciusában egy veszekedés közben bántalmazta a lányt, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A rendőrség folytatta a vizsgálatot, aminek eredményeképpen egy másik diósjenői helyszínen újabb elásott emberi testrészeket találtak. Az igazságügyi genetikus szakértők egyértelműen megállapították, hogy a fiatalabb testvér maradványaira leltek. Bár H. József korábban kategorikusan tagadta érintettségét, a második esetben már segítette a nyomozókat a sír felkutatásában

- ismertette az ezredes.

Az eddigi adatok szerint a férfi a fiatalabb lányt egy hónappal a nővére halála után ölte meg, és ásta el. A nyomozás kiderítette, hogy a gyanúsított számos alkalommal szexuálisan zaklatta a lányokat, a gyilkosságok indítéka lehet, hogy a férfi tartott a lelepleződéstől. Kiderült az is, hogy a sértettek édesanyja tudott a történtekről, illetve a kettős gyilkosságról, ezért ellene bűnpártolás miatt indult eljárás.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orfk

vádemelés

rendőrség

gyilkosság

diósjenői kettősgyilkosság