Figyelem, életbe lépett a vörös kód: már látni, meddig marad velünk a farkasordító hideg

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, életbe lépett a vörös kód: már látni, meddig marad velünk a farkasordító hideg

Kiadták a legerősebb figyelmeztetést, a fagyos időjárás miatt életveszélyes lehet hosszabb ideig az utcán tartózkodni - írta az Időkép.

Beköszöntött az igazi téli hideg, és az előrejelzések szerint ez a hétvégéig kitart. Ez azt jelenti, hogy lesznek olyan tájai hazánknak, ahol napközben sem emelkedik a hőmérséklet 0 fok fölé, de a még nagyobb veszélyt az éjszakai és a hajnali órák jelentik, amikor sokfelé mérhetünk majd -8, -10 fok körüli hőmérsékleteket, de a leghidegebb tájainkon -13, -15 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. Ebben az időben életveszélyes hosszabb ideig az utcán tartózkodni. Emiatt hétfő este 20 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód - írta az Időkép.

Velünk maradnak a fagyos reggelek

Az Időkép előrejelzése szerint kedden északon, északkeleten és északnyugaton ébredhetünk derült, gyengén felhős időre, máshol változóan, erősen felhős időre van kilátás, délen, délkeleten helyenként még szállingózhat a hó, illetve gyengén havazhat. Napközben a Dunántúlon és helyenként délen lehet felhősebb az ég, de említésre méltó csapadék sehol sem várható. Máshol napos időre számíthatunk. Az északi-északkeleti szelet még sokfelé kísérhetik élénk, kezdetben helyenként erős lökések. Napközben -4 és +3 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán derült, napos, száraz időre készülhetünk, csak kevés helyen lehetnek átmenetileg felhősebb időszakok. A légmozgás gyenge marad. Reggelre a Dunántúl legdélebbi tájain párássá válhat a levegő. Hajnalban erős fagyokra kell számítani, az északi völgyekben néhol -15 fok is lehet. Kora délutánra -1 és +3 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön is hasonlóan hideg, télies reggelre ébredhetünk. Napközben már nem lesz zavatalan a napsütés, észak felől egyre többfelé megvastagszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. Többfelé megélénkülhet a nyugatias szél. A maximumok 0 és +4 fok között alakulhatnak.

Pénteken egy hidegfront érkezhet feltámadó északi-északnyugati széllel. Csak elszórtan fordulhat elő gyenge havazás, illetve futó hózápor. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -3 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szombaton naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék nem várható. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A legamagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vörös kód

fagy

hideg

hidegbetörés