Különös időjárást hozott eddig a február: erre kevesen számítottak volna

MTI   
  Megosztom
Különös időjárást hozott eddig a február: erre kevesen számítottak volna

Februárban eddig minden nap országszerte meghaladta a csúcshőmérséklet az ilyenkor szokásosat - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán pénteken.


 

Február 3-a óta rendkívül markáns az eltérés a napi átlagtól, amely országos átlagban is gyakran alakult 10 Celsius-fok körül.

Megjegyezték: ezek alapján "egy tartósan kemény téli periódusra" lenne szükség, hogy a februári átlaghőmérséklet közelebb kerüljön a klimatológiai átlaghoz. Ugyanakkor - jegyezték meg - a decemberi és a januári hőmérsékleti anomáliák ismeretében szinte biztosan az átlagosnál enyhébb lesz az idei tél.

A bejegyzéshez készített infografika szerint február 1-jén a napi maximum-hőmérséklet eltérése az átlagtól országosan 2,9 fok volt, a hónap második napján pedig 4,3 fok. A maximum-hőmérséklet eltérése az átlagtól 3-án 7,9 fok volt, 4-én 8,7 fok, 5-én pedig 9,9 fok. Február 6-án már 10,9 fokkal volt magasabb a napi maximum-hőmérséklet országos átlaga az ilyenkor szokásosnál, míg 7-én 9,5 fokkal, 8-án pedig 9,6 fokkal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

február

hőmérséklet

időjárás