Megdöbbentő dolog derült ki a magyarokról: ezeket a termékeket lopják leginkább a boltokban

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő dolog derült ki a magyarokról: ezeket a termékeket lopják leginkább a boltokban

Az élelmiszerárak robbanásszerű emelkedésével a bolti lopások száma is megemelkedett Magyarországon.

A Tescónál a húsfélék, ezek közül is a csirkemellfilé, sertéscomb, sertéskaraj, a csemege termékek, főleg szalámik, valamint a sajtok, az alkohol, a pisztácia, az édesség, a ruha és a barkácstermékek szerepelnek a legtöbbször ellopott tételek listáján - számolt be róla az rtl.hu.

A Sparnál az égetett szeszek, az édességek és a vegyi áruk tartoznak a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába, a Lidlnél a prémium márkatermékeket és az szeszes italokat lopják leginkább.

A megélhetési és az üzletszerű lopások egyaránt megfigyelhető az üzletláncoknál a beszámolók szerint, az utóbbi esetről akkor beszélnek, amikor bevásárlókocsiban vagy nagy méretű táskában viszik ki a nagy értékű lopott holmikat. Konkrét számokat a Penny közölt, adataik szerint 2022-höz képest 2023-ban 126,7 százalékkal emelkedett a felderített esetek száma. A lopások ellen a boltok biztonsági őrrel, elektromos áruvédelmi rendszerrel és kamerákkal védekeznek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

lopás

élelmiszer

bolt