Ezt az extra biciklis-olvasós fesztivált kár lenne kihagyni: idén is 3 keréken, 3 városban jelentkezik

MTI   
  Megosztom
Ezt az extra biciklis-olvasós fesztivált kár lenne kihagyni: idén is 3 keréken, 3 városban jelentkezik

Újra Magyarkanizsát, Szegedet és Sepsiszentgyörgyöt érinti az olvasást és kerékpározást népszerűsítő programsorozat, a Tricikli Fesztivál - tájékoztatták a szervezők.


 


 

A 2021-ben csak Szegeden megszervezett mozgó irodalmi fesztiválhoz már az indulást követő évben csatlakozott a vajdasági Magyarkanizsa és az erdélyi Sepsiszentgyörgy.

A sorozat szombaton Magyarkanizsán indul, a résztvevők pedig a pedálokba taposva a Tisza túlpartja, Törökkanizsa felé veszik az irányt, ahol a Csernik Emese képzőművész, grafikus, performer emléke előtt tisztelgő kiállítást láthatják, és az elsők között lapozhatnak bele a munkásságát bemutató könyvbe Csernik Attila útmutatásával.

Az olvasás szerelmesei ismét nyeregbe pattanva a Csodakutat érintve visszatérnek Magyarkanizsára, ahol több helyszínen Losoncz Márk filozófussal, Antalovics Péter és Fenyvesi Ottó költővel hallható beszélgetés, bemutatják a Tricikli Fesztivál fúziós kiadványát - melyben a három régió képzőművészei és irodalmárai reagálnak alkotásokkal egymás munkáira -, láthatóak Ózsvár Péter keramikus különleges alkotásai és levetítik Tolnai Szabolcs Nyári mozi című filmjét.

Szegeden június 27-től négy napon át tíznél is több helyszínen zenés könyvbemutatókkal és kávéházi beszélgetésekkel, koncertekkel és kiállításokkal, irodalmi kerékpártúrával, piaci könyvárusítással, éjszakai vetítéssel várják az érdeklődőket.

A város legcsaládiasabb közösségi tereit összekapcsoló eseménysorozat vendége lesz Rakovszky Zsuzsa, Saly Noémi, Kiss Ottó, Roskó Gábor, Kiss Tibor Noé, Kollár Árpád, Bencsik Orsolya, Borsik Miklós, Fenyvesi Orsolya, Paulovkin Boglárka, Hegedüs Vera, Purosz Leonidasz, Szalma Zsóka, Ézsiás Tamás, Almádi Róbert, a Szegedi Improvizációs Műhely és a magyar rapszcénából ismert bongor.

A fesztivál repertoárjából természetesen nem hiányozhat az irodalmi bringatúra sem: idén Borsik Miklós Futárlíra című verseskötetét ismerhetik meg közelebbről azok, akik csatlakoznak június 30-án a Néma Papagáj Lemezbolt elől induló kerékpáros menethez.

A kortárs művészeteket és a fenntartható közlekedést összekapcsoló fesztivál július 13-án látogat Erdélybe. Sepsiszentgyörgyön három helyszínen, a Székely Nemzeti Múzeum kertjében, a Szimpla udvarán és a Bábel Kiskultúrban kerekasztal-beszélgetések, előadások, műhelyfoglalkozások, valamint egy zenés est várja a látogatókat.

A meghívottak között szerepel Orcsik Roland, Molnár H. Magor, Berényi Emőke, András Orsolya, Szekernyés Tünde, Kusztos Anna, Kusztos Juli, Gerlóczy Márton, Serestély Zalán és Jakobovits Kitti.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

programajánló

kultúra

tricikli fesztivál