Különleges képzésre küldik a magyar kórházigazgatókat: mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Különleges képzésre küldik a magyar kórházigazgatókat: mutatjuk a részleteket

Rendőrképzőbe küldik a leendő kórházigazgatókat, a kiképzésén azoknak kell részt venniük, akik tavaly év végén váratlanul és extra gyorsasággal felmentett főigazgatók helyére kerülhetnek.


 

A Népszava információ szerint az érintetteknek június 17-én kell „bevonulniuk” a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.

Az ORFK irányítása alatt álló önálló rendőri szervként működő intézményben oktatják, képzik például az utcai rendőrjárőröket, valamint az úgynevezett erdészeti szakembereket: a halászati és a mezőőröket, a hivatásos vadászokat. A belügy a lap kérdésére közölte egy „személyes jelenlétet igénylő továbbképzés” indul.

Mint, ahogy a Népszava emlékeztet rá, a tavalyi intézményvezetői felmentésekkel egyik napról a másikra mintegy 25-26 kórház maradt főigazgató nélkül. Volt, akitől – érdemeit elismerve – a nyugdíjkor betöltésére hivatkozva vált meg a tárca, de akadtak olyanok is, akikkel elégedetlen lett az ágazat vezetése.

A lap úgy tudja, hogy a 30 napos bentlakásos kiképzésre, Remeteszőlősre kevesebb mint egy tucatnyi jelöltet „iskoláztak be.” A képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

kórház

egészségügy

képzés